Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μειώσεις μισθών και όχι απολύσεις

11 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Σε ορισμένους κλάδους χρειάζεται μείωση μισθών προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».
«Σε ορισμένους κλάδους χρειάζεται μείωση μισθών προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας». Με αυτήν τη δήλωση -που αποτελεί και «σήμα» προς τις εργοδοτικές οργανώσεις να προχωρήσουν στη σύναψη ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας- η υπουργός Εργασίας Ασφάλισης Λ. Κατσέλη τάχθηκε υπέρ της «επιλεκτικής» και «συμφωνημένης» και όχι μιας «οριζόντιας» και γενικής μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Η υπουργός σημείωσε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν θα κερδηθεί με την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου» και ότι «οι γενικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα βαθαίνουν την ύφεση στην αγορά». «Χρειάζεται ευελιξία και προσαρμογή, αντί για λουκέτο», είπε η Λ. Κατσέλη, καλώντας τους κοινωνικούς εταίρους να αξιοποιήσουν το νέο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες, όπως σημείωσε, «βάζουν τάξη στην αγορά και στην επιχείρηση, αφού εργαζόμενοι και εργοδότες κάθονται στο ίδιο τραπέζι και αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα πάει μπροστά η επιχείρηση».

Η Λ. Κατσέλη επαναβεβαίωσε ότι «δεν ετέθη ούτε από την αρχή, ούτε τώρα, από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού» και σε ό,τι αφορά τη σχέση κυβέρνησης - τρόικας, υπογράμμισε ότι «η τρόικα καταθέτει απόψεις και η κυβέρνηση αποφασίζει και υλοποιεί».«Το εθνικό στοίχημα είναι να πατήσουμε γκάζι και να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και την απασχόληση», συμπλήρωσε η υπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα να μην οδηγηθούμε στα νούμερα που προβλέπουν οι μελέτες για την αύξηση της ανεργίας ακόμη και πάνω από το 1 εκατ. άτομα (εκτίμηση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ). Για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας χθες η Λ. Κατσέλη συμφώνησε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων σε συνεργασία και με τον ΟΑΕΔ.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης