Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργικό Συμβούλιο

10 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ζητείται συναίνεση για μέτρα 14 δισ. ευρώ - Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την τρόικα - Επικαιροποιείται το μνημόνιο
Πρόσθετα μέτρα που θα οδηγήσουν το δημοσιονομικό έλλειμα της χώρας από 17 δισ. ευρώ που προβλέπεται στον προυπολογισμό του 2011 στο όριο των τριών δισ. ευρώ το 2015 θα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας που συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα και τις γενικές του αρχές παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την τρόικα - επικαροποιείται το μνημόνιο

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου τον «οδικό χάρτη» για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση του χρέους. Ομως η προσπάθεια που θα απαιτηθεί θα είναι σοβαρή και συνεχής και γι΄αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα καλέσει κόμματα και κοινωνικούς φορείς να συναινέσουν στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να βρεθούν νέα έσοδα της τάξης των 14 δισ. ευρώ.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός επί του προυπολογισμού κ. Φιλ. Σαχινίδης το Υπουργείο Οικονομικών «θα καλέσει τα κόμματα και τους εταίρους στο Γενικό Λογιστήριο, να τους ενημερώσει για το ποια είναι η αφετηρία αυτής της προσπάθειας, ποια είναι τα δεδομένα, ποιες είναι οι μελλοντικές εκτιμήσεις για το πού θα κινηθεί η ανάπτυξη, ποιες είναι οι φοροδοτικές ικανότητες της οικονομίας, και από κει και πέρα, ο κάθε κοινωνικός εταίρος ή το κάθε κόμμα, να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για το πώς πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να μειώσει τα ελλείμματά της».

Προκειμένου να είναι ουσιαστικός ο διάλογος η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι το μείγμα της πολιτικής θα πρέπει να στηριχθεί κατά κύριο λόγο στην προσπάθεια μείωσης του δημόσιου τομέα και των δαπανών που θα αποδώσουν τα δύο τρία των χρημάτων που απαιτούνται και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, δηλαδή τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ηδη το πλαίσιο πολιτικής συζητήθηκε με την τρόικα που ολοκλήρωσε τον έλεγχο. Πλέον επικαροποιείται το μνημόνιο και την Παρασκευή το πρωί στο Ζάππειο θα γίνουν ανακοινώσεις.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης