Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Γ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ζητείται συναίνεση για μέτρα 14 δισ. ευρώ - Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την τρόικα - Επικαιροποιείται το μνημόνιο

Πρόσθετα μέτρα που θα οδηγήσουν το δημοσιονομικό έλλειμα της χώρας από 17 δισ. ευρώ που προβλέπεται στον προυπολογισμό του 2011 στο όριο των τριών δισ. ευρώ το 2015 θα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας που συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα και τις γενικές του αρχές παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την τρόικα - επικαροποιείται το μνημόνιο

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου τον «οδικό χάρτη» για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση του χρέους. Ομως η προσπάθεια που θα απαιτηθεί θα είναι σοβαρή και συνεχής και γι΄αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα καλέσει κόμματα και κοινωνικούς φορείς να συναινέσουν στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να βρεθούν νέα έσοδα της τάξης των 14 δισ. ευρώ.

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός επί του προυπολογισμού κ. Φιλ. Σαχινίδης το Υπουργείο Οικονομικών «θα καλέσει τα κόμματα και τους εταίρους στο Γενικό Λογιστήριο, να τους ενημερώσει για το ποια είναι η αφετηρία αυτής της προσπάθειας, ποια είναι τα δεδομένα, ποιες είναι οι μελλοντικές εκτιμήσεις για το πού θα κινηθεί η ανάπτυξη, ποιες είναι οι φοροδοτικές ικανότητες της οικονομίας, και από κει και πέρα, ο κάθε κοινωνικός εταίρος ή το κάθε κόμμα, να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για το πώς πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να μειώσει τα ελλείμματά της».

Προκειμένου να είναι ουσιαστικός ο διάλογος η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι το μείγμα της πολιτικής θα πρέπει να στηριχθεί κατά κύριο λόγο στην προσπάθεια μείωσης του δημόσιου τομέα και των δαπανών που θα αποδώσουν τα δύο τρία των χρημάτων που απαιτούνται και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, δηλαδή τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ηδη το πλαίσιο πολιτικής συζητήθηκε με την τρόικα που ολοκλήρωσε τον έλεγχο. Πλέον επικαροποιείται το μνημόνιο και την Παρασκευή το πρωί στο Ζάππειο θα γίνουν ανακοινώσεις.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο