Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάνω από 170.000 «λουκέτα» στη διετία

Τα «λουκέτα» επιχειρήσεων θα ξεπεράσουν πιθανότατα κατά πολύ των αριθμό των 170.000 τη διετία 2010-2011, σύμφωνα με ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της τρίτης κατά σειρά έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ τον τελευταίο χρόνο, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και θα παρουσιαστεί σήμερα.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων (έως 49 άτομα προσωπικό), δείχνει περαιτέρω επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι, ο αριθμός των λουκέτων τη διετία αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις της προηγούμενης έρευνας (το περασμένο καλοκαίρι), που μιλούσαν για 170.000 λουκέτα ΜΜΕ και απώλεια έως 300.000 θέσεων εργασίας εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών.

Απώλεια τζίρου
Η έρευνα επιβεβαιώνει, επίσης, τις εκτιμήσεις για μεγάλη απώλεια τζίρου το 2010, τάση που φαίνεται να συνεχίζεται και το 2011, ενώ η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια για τη στάση των τραπεζών. Σημαντικό, επίσης, εύρημα θεωρείται η διαπίστωση ότι οι ΜΜΕ έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους προς το Δημόσιο, ενώ εκφράζεται έντονα και η τάση για γενικευμένη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Οι προβλέψεις που διατυπώνονται στην έρευνα, μιλούν για περαιτέρω επιδείνωση το 2011, με αύξηση των λουκέτων, μείωση των επενδύσεων και της ρευστότητας και περαιτέρω πτώση του τζίρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2010 διαγράφηκαν από τα μητρώα των Επιμελητηρίων πάνω από 55.000 επιχειρήσεις, αλλά παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των λουκέτων είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλοί επιχειρηματίες δεν δηλώνουν αμέσως την αναστολή των εργασιών της επιχείρησής τους στο Επιμελητήριο.

Χωρίς εξάρτηση
Οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να επιβιώσουν ευκολότερα το δύσκολο 2011, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Π. Ραβάνης, είναι εκείνες που δεν έχουν μεγάλη εξάρτηση από τις τράπεζες, αυτοχρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους και δεν έχουν υψηλές αναλογικές δαπάνες ενοικίων και μισθολογικού κόστους. Όμως, αυτές οι επιχειρήσεις είναι δυστυχώς όλο και λιγότερες...

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο