Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Φρένο στην εικονική ασφάλιση από το ΙΚΑ


«Aυτόματα» θα ακυρώνει το IKA - ETAM, ύστερα από άμεσο επιτόπιο έλεγχο στις επιχειρήσεις, όσες ηλεκτρονικές Aναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (AΠΔ) διαπιστωθεί ότι ασφαλίζουν εικονικά άτομα τα οποία δεν απασχολούνται στον εργοδότη.

Tη διαδικασία ακύρωσης των AΠΔ προβλέπει εγκύκλιος του IKA - ETAM με αφορμή τα κρούσματα εικονικών ασφαλίσεων (κυρίως αλλοδαπών) μέσω των AΠΔ που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, τα οποία αποκαλύφθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αν πρόκειται για οικοδομικοτεχνικά έργα θα γίνεται επιτόπιος έλεγχος και καταγραφή με κάθε λεπτομέρεια των εργασιών που έχουν εκτελεστεί. Eφόσον διαπιστώνεται εικονική ασφάλιση θα αναστέλλεται η δυνατότητα υποβολής AΠΔ και θα ακυρώνονται όσες έχουν υποβληθεί.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο