Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι επιχειρήσεις επιλέγουν την αυτοπεραίωση

Ψυχρολουσία απετέλεσε για πολλές επιχειρήσεις η πρόθεση που διετύπωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας να μην επέλθει καμία αλλαγή στην αυτόματη περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, πέραν της αναμόρφωσης των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους. ..

Ψυχρολουσία απετέλεσε για πολλές επιχειρήσεις η πρόθεση που διετύπωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας να μην επέλθει καμία αλλαγή στην αυτόματη περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, πέραν της αναμόρφωσης των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους.

Ο υφυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα όρια του τζίρου που λαμβάνονται υπόψη για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση ή επιτηδευματίας στην εν λόγω ρύθμιση. Eτσι, με το αμετάβλητο σύστημα της προαιρετικής αυτόματης περαίωσης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως και 300.000 ευρώ καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως και 150.000 ευρώ, έχουν τη δυνατότητα να περαιώσουν αυτόματα τη χρήση του προηγούμενου έτους.

Hδη, προ εξαμήνου, ενδιαφερόμενοι φορείς που εκπροσωπούν κλάδους του παραγωγικού κόσμου, αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις, είχαν υποβάλει αιτήματα στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για αύξηση των ορίων υπαγωγής προκειμένου να ενταχθούν στον ετήσιο αυτοέλεγχο περισσότερες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες του υπουργείου είχαν προτείνει την υπαγωγή εμπορικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων με ανώτατο όριο ακαθαρίστων εσόδων τα 500.000 ευρώ (σήμερα, στην αυτορρύθμιση μπορούν να υπαχθούν περί τις 500.000 εμπορικές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 300.000 ευρώ). Αντίθετα, για ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρίες παροχής υπηρεσιών είχε προταθεί να διατηρηθεί το όριο των 150.000 ευρώ.

Αναφορικά με τους νέους Μοναδικούς Συντελεστές Καθαρού Κέρδους, η ένταξη νέων επαγγελμάτων και η αύξηση που επέρχεται σε κάποιους από αυτούς οφείλεται στο ότι οι ίδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι το υφιστάμενο σύστημα αυτόματης περαίωσης εμφανίζει αδυναμίες, με κυριότερη το συχνό φαινόμενο πολλών μικρών επιχειρήσεων να αρκούνται στη φορολόγηση με εξωλογιστικό προσδιορισμό και να έχουν έτσι την ευχέρεια να εκδίδουν τιμολόγια, τα οποία διοχετεύονται ακολούθως σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις που τα χρησιμοποιούν για να εμφανίζουν αυξημένες δαπάνες ώστε να μειώνουν αισθητά τα καθαρά φορολογητέα κέρδη τους.

Ακριβώς αυτό επικαλέσθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι πρότειναν την αύξηση των ορίων υπαγωγής στη ρύθμιση.

Πηγή Εξπρές
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο