Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φόρος σε Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελβετική κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί "φόρμουλα" η οποία θα βασίζεται στη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελβετία με Γερμανία και Αγγλία.

Χρυσό στην Ελβετία αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση καθώς στοχεύει στην είσπραξη φόρων  δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις των Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες..

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελβετική κυβέρνηση προκειμένου να βρεθεί "φόρμουλα"  η οποία θα βασίζεται στη συμφωνία που έχει συνάψει η Ελβετία με Γερμανία και Αγγλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο η συμφωνία αυτή  κινείται σε τρεις άξονες:

-Αρχικά προβλέπεται η καταβολή από τις ελβετικές τράπεζες ενός εφάπαξ ποσού ίσου με το 10% του συνόλου των καταθέσεων που έχουν Έλληνες δικαιούχους.

-Από εκεί και πέρα σε ετήσια βάση το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράττει φόρο επί των τόκων των συγκεκριμένων καταθέσεων.

-Οι ελβετικές τράπεζες με τη συμφωνία εξασφαλίζουν την ανωνυμία των πελατών τους.

Κατά τις ίδιες πηγές το ποσό που έχουν καταθέσει Έλληνες σε τραπεζικούς ομίλους της Ελβετίας είναι κατά πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτό που αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Spiegel" με τίτλο "Ελλάδα :επίθεση σε ελβετικούς λογαριασμούς".

Σε περίπτωση που αλήθευαν οι υπολογισμοί του "Spiegel" για 600 δις ευρώ περίπου με το που ολοκληρώνονταν η συμφωνία το ελληνικό Δημόσιο θα εξασφάλιζε έσοδα της τάξης των 60 δις ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι Έλληνες έχουν καταθέσει σε ελβετικές τράπεζες τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ΄ ότι στην ίδια  τους την χώρα. Με τον υπολογισμό αυτό το σύνολο των καταθέσεων θα πρέπει να υπερβαίνει τα 600 δις ευρώ κάτι όμως που διαψεύδεται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το βέβαιο είναι πως όπως σημειώνεται στο "Spiegel"  "στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμύ " Ρέι και οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών συμφώνησαν να προωθήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών".

Προστίθεται ότι μια κοινή επιτροπή ελέγχου , όπως υφίσταται ήδη με άλλα κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μετά και την κύρωση της σχετικής συμφωνίας από τα δύο κοινοβούλια το νωρίτερο στις αρχές του 2012.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο