Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ευελιξία στην αγορά εργασίας ζητά η τρόικα

Μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας ζήτησαν οι εκπρόσωποι της "Τρόικας" στη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα, έθεσαν τα θέματα των ρυθμίσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα οποία αποτελούν δεσμεύσεις του Μνημονίου. Το Υπουργείο Εργασίας, θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον νόμο Λοβέρδου, για την δοκιμαστική πρόσληψη ενός έτους και τον υπολογισμό των υπερωριών είναι επαρκείς. Η τρόικα δεν ζήτησε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ούτε έθεσε χρονοδιαγράμματα, όμως η συζήτηση παραμένει, σε τεχνικό επίπεδο, ανοιχτή και η τρόικα θα μπορεί να εισηγηθεί συγκεκριμένες προτάσεις στην επόμενη συνάντηση, μετά τρεις μήνες.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να μην υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία, ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΤΕΑΔΥ, και Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που θα πρέπει να κατατεθούν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και ανάλογα με τα αποτελέσματα, να δρομολογηθούν από τις αρχές του 2012, οι διαδικασίες της ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών

Η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, η «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων και το φορολογικό νομοσχέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών.

Με τον Γ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της επικύρωσης του αναθεωρημένου μνημονίου και της έγκρισης της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου.

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης

Οι οκτώ δράσεις του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς και οι 3 δράσεις που προωθούνται, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης με το κλιμάκιο της τρόικας.

Από τη συνάντηση, το συμπέρασμα που προέκυψε, σύμφωνα με τον κ. Ντερούζ, είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει καταφέρει να επιταχύνει την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας.

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

Εξάλλου, σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το κλιμάκιο της τρόικας.

Πηγές του υπουργείου Υγείας επεσήμαναν ότι με βάση τα μέτρα που λαμβάνονται, η μείωση των δαπανών θα επιτευχθεί. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εξοικονόμηση 250.000.000 ευρώ από τις προμήθειες και 150.000.000 από τα νοσοκομειακά φάρμακα.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο