Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Απασχόλησης, Γ. Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η Γερμανία πιέζει τις χώρες της ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της πρότασης για «το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο κ Κουτρουμάνης, υπογράμμισε: «Οι ρυθμίσεις αυτές που ζητούνται από άλλες χώρες, σ' ένα πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν ενσωματωθεί στο νόμο -τον τελευταίο τον ασφαλιστικό που ψηφίσαμε, το καλοκαίρι του 2010- επομένως δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα που να αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αφού ακόμη και η σύνδεση με το προσδόκιμο επιβίωσης προβλέπεται, από το 2020 και μετά».

Σημείωσε ακόμη, ότι το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων σε ορισμένα ταμεία συναρτάται με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, που στα βασικά ταμεία θα γίνουν το Μάιο. «Θα έχουμε μέχρι το Μάιο, τις τρεις αναλογιστικές μελέτες για τα τρία μεγάλα ταμεία που αφορούν το ΕΤΕΑΜ, το ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, για να δούμε τα οικονομικά των ταμείων και την πορεία τους. Στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για όλα τα επικουρικά ταμεία. Εκεί, σε ορισμένα ταμεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα -κι αυτό γράφεται και στο νόμο- θα χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές και μειώσεις», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης και διευκρίνισε:

«Αυτές οι μειώσεις (σ.σ στις επικουρικές) δεν θα γίνουν σε όλα τα ταμεία και μάλιστα με τρόπο ενιαίο και καθολικό, γιατί δεν έχουν τα ίδια προβλήματα. Θα δούμε λοιπόν ποιο είναι το πρόβλημα σε κάθε ταμείο, με στόχο να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα και για τα επόμενα χρόνια και για τις επόμενες γενιές. Αυτές τις προσαρμογές θα είμαστε έτοιμοι να τις δούμε, το επόμενο διάστημα αφού εντοπίσουμε το οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να έχει το κάθε ταμείο».

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο