Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν κόβονται 13ος και 14ος μισθός

Δεν πρόκειται να κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός δηλώνουν κατηγορηματικά ανώτατοι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, διαψεύδοντας σενάρια που φέρουν το ΔΝΤ να επιβάλλει νέο ψαλίδι.

Πιέσεις για την περικοπή του 13ουκαι 14ουμισθού στον ιδιωτικό τομέα φέρεται να δέχεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, ανώτατοι παράγοντες τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και του υπουργείου Εργασίας διαψεύδουν οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο που φέρει την τρόικα να ζητά νέο ψαλίδι, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν διαπραγματευόμαστε την περικοπή του 13ουκαι 14ουμισθού».

Τη Δευτέρα κυβέρνηση ΔΝΤ, ΕΚΤ, και Κομισιόν θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι για το "πακέτο" των 15 δισ. ευρώ.  Τα σενάρια που φέρουν μεταξύ άλλων τα στελέχη τους να  είναι έτοιμα να προτείνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού συνολικά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διαψεύδονται.

Η υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη της στο Εθνος της Κυριακής  ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναφορικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις είπε ότι «τόσο το Υπουργείο όσο και η τρόικα παρακολουθούν την υλοποίηση του πρόσφατου νόμου».
  διαβεβαιώνει η υπουργός Εργασίας.

"Τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν από την τρόικα, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης", δηλώνει  στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις των στελεχών της τρόικας  έγκειται στην εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, στην έλλειψη οικονομικών στοιχείων για φορείς της γενικής κυβέρνησης και στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, όπου έχουν ζητήσει την ενεργό συμμετοχή ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες.

Η πρόοδος του μνημονίου θα εξεταστεί σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε όλα τα παραγωγικά υπουργεία. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους έχει προκύψει πως το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει οδηγήσει σε ευρεία εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, όπως επιζητεί η τρόικα.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις ΔΕΚΟ, η τρόικα έχει ζητήσει πλάνο με τη συμμετοχή ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες και επανεξέταση του μισθολογικού κόστους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς.

 
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο