Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συμφωνία για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

7 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα προετοιμάσει, έως τον Μάρτιο, τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, συμφώνησαν η αιγυπτιακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην κρίση, μετά από συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν και οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Ωστόσο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη δύναμη στη χώρα, ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ είναι ανεπαρκείς, ενώ ο Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι δεν προσεκλήθη στις συνομιλίες.

    Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν απέρριψε αίτημα της αντιπολίτευσης να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ένας από τους αντιπολιτευόμενους που μετέχει στον διάλογο κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

    Η Αίγυπτος αρνείται τα τελεσίγραφα, τόνισε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Αχμεντ Αμπουλ Γέϊτ, μετά τις εκκλήσεις δυτικών παραγόντων να γίνει "γρήγορα και συντεταγμένα" η μετάβαση σε μία νέα πολιτική τάξη πραγμάτων.

    Στο μεταξύ, η ζωή στην Αίγυπτο προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά από 13 ημέρες διαδηλώσεων. Το κέντρο του Καΐρου συνεχίζει να παραμένει κομμένο στα δύο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ακόμη και σήμερα - υπό βροχή και κάποιο σχετικό κρύο - να ζητούν την "εδώ και τώρα" παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Όμως, στο υπόλοιπο Κάιρο, η ζωή ξαναθυμίζει σιγά - σιγά παλιές ημέρες. Το μποτιλιάρισμα επανήλθε στις παλιές, μεγάλες του δόξες, οι καθαριστές των δρόμων άρχισαν να μαζεύουν σκουπίδια, τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν, παρά την μικρή έλλειψη τροφίμων και κάποιων βασικών ειδών και η εμπορική κίνηση επανήλθε σημαντικά, ενώ άνοιξαν και οι τράπεζες, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

Πηγή ΑΠΕ





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης