Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η κάρτα εργασίας φέρνει εκπτώσεις στις εισφορές - Τι προβλέπει το νοµοσχέδιο για το Σώµα Επιθεωρητών

Η κάρτα εργασίας µε την οποία απεικονίζεται ηλεκτρονικά η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του εργαζοµένου, καθώς και το ωράριο εργασίας, καθιερώνεται από 1/7/2011, όπως προβλέπεται στο νοµοσχέδιο για την αναµόρφωση του ΣΕΠΕ (Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας).

Ο αριθµός της κάρτας είναι ταυτόσηµος µε εκείνον του ΑΜΚΑ και παρέχεται η δυνατότητα της ταυτόχρονης παρακολούθησης από το κεντρικό σύστηµα που συνδέει το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα,προβλέπεταιαπό 1/7/2011 η δυνατότητα εγκατάστασης στους χώρους εργασίας των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού συστήµατος (κάρτα εργασίας) που θα χρησιµοποιείται για την καταγραφήκαι τον έλεγχο της προσέλευσης, του χρόνου εργασίαςκαι της αποχώρησης των εργαζοµένων. Η κάρτα εργασίας θα συνδέεται µε κεντρικό ηλεκτρονικό σύστηµα. Ετσι οι υπηρεσίες ΙΚΑ, ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ θα διασυνθεθούν ηλεκτρονικά µέσω κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρµας του υπουργείου Εργασίας για τηνεπικοινωνία µε τις επιχειρήσεις και την καταγραφή και διαχείριση πληροφοριών και δεδοµένων.

ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ που θα εγκαταστήσουν το σύστηµα αυτό στους χώρους εργασίας τους και θα καταβάλλουν εµπροθέσµως τις ασφαλι στικές εισφορές, καθώς καιστους εργαζόµενους τωνεπιχειρήσεων αυτών, θα παρέχεται έκπτωση 10% επί των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών. Αν σε επιχείρηση στην οποία εισήχθη το σύστηµα της κάρτας εργασίας δεν γίνεται χρήση αυτής ή διαπιστωθεί ανασφάλιστη/ αδήλωτη εργασία, θα επιβάλλεται πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται:

n κατάργηση της έκπτωσης για διάστηµα τριών µηνών, n επιπλέονδιοικητική κύρωση ύψους 400 ευρώ για κάθε παρανόµως απασχολούµενο µισθωτό και n στον ίδιο τον µισθωτό,διοικητική κύρωση ύψους 400 ευρώ, η οποία βαρύνει τον εργαζόµενο και καταβάλλεται από τον εργοδότη.

ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ακόµη ο ρόλος του Σώµατος Επιθεωρητών για την υπογραφή των επιχειρησιακών ή και κλαδικών συµβάσεων, ο οποίος θα είναι συµβουλευτικός. Μετά την υπογραφή των συµφωνιών, το ΣΕΠΕ θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και την τήρησή τους.

Με το νέο σχέδιο νόµου η παλιά επιχειρησιακή γραµµή καταγγελιών εξελίσσεται σε κέντρο που θα υποδέχεται και θα αξιολογεί καταγγελίες σε 24ωρη βάση, ενώ θαπαρέχει ενηµέρωση σε εργαζόµενους και εργοδότες.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο