Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Χαρ. Καστανίδης: Έτοιμες οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Η πλήρης πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ποινική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα δοθεί άμεσα, αν όχι και σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ο Χαρ. Καστανίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χαρ. Καστανίδης: Έτοιμες οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Η πλήρης πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ποινική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα δοθεί άμεσα, αν όχι και σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ο Χαρ. Καστανίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Ο κ. Καστανίδης με αφορμή ερώτηση αν θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, τόνισε ότι: «το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταλήξει για το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορά στον οικονομικό εισαγγελέα και ίσως σήμερα θα διαβιβάσει στο υπουργείο Οικονομικών διατυπωμένες τις διατάξεις της ποινικής αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής» και πρόσθεσε: «Η αγωνία του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή στο μέγιστο βαθμό. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με τρόπο που πρέπει να συνάδει με τη νομολογία και τις δογματικές αρχές της νομικής επιστήμης».

Ως προς τις αστικές αξιώσεις του δημοσίου σε βάρος όσων έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο, ο κ. Καστανίδης επισήμανε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν σταδιακά, αλλά θα εκδηλωθούν όλες μαζί την ίδια χρονική στιγμή.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Ο πρωθυπουργός ανέθεσε να κινηθούν οι ενέργειες για αξιώσεις έναντι της Siemens. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσδιορίσει τη νομική βάση που θα στηρίξει τις αγωγές αποζημίωσης και επιβολής προστίμου. Δεν θα υπάρξουν αποσπασματικές κινήσεις, αλλά όλες οι πρωτοβουλίες των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου θα γίνουν ταυτόχρονα».

Ως προς το παγιδευμένο δέμα - που εξουδετερώθηκε χθες με ελεγχόμενη έκρηξη - ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι η συνδεσμολογία του βομβιστικού μηχανισμού παραπέμπει στη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και προσέθεσε ότι η εκρηκτική ύλη που περιείχε πιθανόν να ήταν μεγαλύτερη από αυτήν του παγιδευμένου δέματος το οποίο είχε εκραγεί στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη, που είχε προκαλέσει το θανάσιμο τραυματισμό του υπασπιστή του, Βασιλάκη.

Η εντόπιση του παγιδευμένου δέματος, είπε ο κ. Καστανίδης, οφείλεται στην παρατηρητικότητα των συνεργατών τους, τους οποίους ευχαρίστησε, όπως ευχαρίστησε τους πυροτεχνουργούς και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στη δίκη της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", που διεξάγεται σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, τόνισε ότι η δίκη θα συνεχιστεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία. Σχετικά με τις ενστάσεις των κατηγορουμένων που δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «δεν πρόκειται κανένας μας να καμφθεί από τέτοιου είδους ενέργειες».

Σε ερώτηση για τη συνέχιση των απεργιών των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, παρά τη δικαστική απόφαση που κήρυξε την απεργία παράνομη, ο κ. Καστανίδης, ανέφερε:

«Δεν είναι πρόβλημα νόμων η τήρηση νόμων γι' αυτές τις συμπεριφορές. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αλλά θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία της αυστηρής εφαρμογής του νόμου με την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα. Σε αυτές στις συνθήκες θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Ο καλύτερος εφαρμοστής του νόμου δεν είναι ο άτεγκτος εφαρμοστής, αλλά αυτός που λαμβάνει υπόψη του τα κοινωνικά δεδομένα και την κοινωνική πραγματικότητα».

Και ο υπουργός συμπλήρωσε λέγοντας ότι είναι προφανές ότι διαφορετική θα είναι η αντιμετώπιση για έναν προνομιούχο του Δημόσιου τομέα που έχει την δυνατότητα του στρατηγικού εκβιασμού και διαφορετική για έναν συνταξιούχο που έχει λόγους διαμαρτυρίας.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο