Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Επαγγελματικοί κλάδοι στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Εργασίας

Οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας που παρουσίασαν υψηλή παραβατικότητα κατά το 2010, μπαίνουν στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας τους πρώτους μήνες του 2011, σύμφωνα με το σχεδιασμό δράσης του ΣΕΠΕ για το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Οι έλεγχοι θα στραφούν κυρίως σε βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, χημικές βιομηχανίες, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, παιδότοπους, δικηγορικά γραφεία, συνεργεία - βενζινάδικα - πλυντήρια αυτοκινήτων και πάρκινγκ, φροντιστήρια για μαθητές και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, γραφεία τελετών και συναφών δραστηριοτήτων, εταιρείες ανακύκλωσης, ιχθυοτροφεία - ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση, εκτός των εντατικοποιημένων ελέγχων σε Τεχνικά Έργα και σε Υπεργολάβους, έχει συμπεριλάβει στη στοχοθεσία ειδικών δράσεων για το Α' τετράμηνο του 2011 τους ελέγχους σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαρισμού σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, μεγάλες επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κ.ά.

Στις ειδικές αυτές δράσεις έχουν, επίσης, συμπεριληφθεί οι έλεγχοι σε συνεργεία αυτοκινήτων, που θα γίνουν με βάση το υλικό και τις κατευθυντήριες οδηγίες της SLIC, καθώς, κατά τον αρχικό έλεγχο, θα γίνεται η αποτύπωση της κατάστασης και η ενημέρωση για θέματα κινδύνων από την έκθεση των εργαζόμενων σε επικίνδυνες ουσίες και τις προβλεπόμενες από την ειδική νομοθεσία υποχρεώσεις των εργοδοτών και κατά τον επανέλεγχο θα διαπιστώνεται ο βαθμός συμμόρφωσης.

Τέλος, θα διεξαχθούν έλεγχοι σε υποκαταστήματα Τραπεζών, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 16/96, που αναφέρεται αφενός στις εξόδους κινδύνου και αφετέρου στην πυρανίχνευση και πυρόσβεση.

Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών θα διαρκέσουν έως τις 29 Απριλίου και θα ακολουθήσει η σύνταξη εκθέσεων ανά τμήμα, που θα αναφέρει τα σχετικά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των ελέγχων, προκειμένου να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και ανάλυσης.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο