Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Στο αυτόφωρο οι φοροφυγάδες

Επίσης θα υπάρχει διάταξη για το χαρακτηρισμό του αδικήματος φοροδιαφυγής ως διαρκούς, αλλά και πρόβλεψη για αυτόφωρη σύλληψη υπό προϋποθέσεις.

Ρύθμιση η οποία θα προβλέπει συμψηφισμό φορολογικών οφειλών προς το δημόσιο και υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο στην τελική του μορφή, προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Επίσης θα υπάρχει διάταξη για το χαρακτηρισμό του αδικήματος φοροδιαφυγής ως διαρκούς, αλλά και πρόβλεψη για αυτόφωρη σύλληψη υπό προϋποθέσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Παναγόπουλος ζήτηση να ποινικοποιηθεί η φοροδιαφυγή και να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ακόμα και δήμευση περιουσιών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Β. Ράπανος, τόνισε ότι γίνεται μια αρχή για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Ζήτησε όμως από την κυβέρνηση -σε μια περίοδο με περιορισμένη ρευστότητα και κατακόρυφη πτώση των κερδών- οι τράπεζες να σταματήσουν να πληρώνουν έκτακτες εισφορές  για προηγούμενες χρήσεις.

Το τελικό σχέδιο νόμου θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο