Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θα υπάρξει συμφωνία για την κρίση χρέους

Την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν τον επόμενο μήνα σε μία συνολική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία θα μειώσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, ο Υπουργός είπε ότι "η αγορά βρίσκεται σε μια κατάσταση προσδοκιών", προσθέτοντας ότι "θα ήταν μεγάλο λάθος να υπάρξει μια συμφωνία που υπολείπεται αυτών των προσδοκιών". Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή, ο Υπουργός είπε ότι "θα δείξει την κατεύθυνση και θα δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το συνολικό πακέτο που θα συμφωνηθεί". Ένα συνολικό πακέτο "θα κατευνάσει τις αγορές, θα μειώσει τα spreads σε όλη την περιφέρεια (σ.σ.: της Ευρωζώνης) και έτσι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές νωρίτερα παρά αργότερα", είπε ο Υπουργός.

    "Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη μεγάλη απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής θα χαραχθεί ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρωπαϊκού χρέους, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε θα πρέπει να δοθεί μία ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση χρέους, που σημαίνει περισσότερα χρήματα στο… τραπέζι και χαμηλότερα επιτόκια. Επίσης, τόνισε ότι στη Σύνοδο του Μαρτίου αναμένει την τελική απόφαση για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, στα πλαίσια του τελικού πακέτου, ενώ για το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση επί της αρχής, αλλά διάφορες ανεπίσημες προτάσεις.

    Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών στο δημόσιο, ενώ άφησε ανοιχτό, τα επόμενα χρόνια, να αυξηθεί η αναλογία του 5 προς 1 στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

    Για το φορολογικό ν/σ

    Δεν κάνουμε προσπάθεια ποινικοποίησης του συνόλου των φορολογουμένων, τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Ο υπουργός τόνισε ωστόσο ότι στη χώρα μας κατά γενική ομολογία υπάρχει μια ομάδα φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγει, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Πηγή ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο