Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κόβουν από όπου μπορούν στις ΔΕΚΟ, ανοιχτή και νέα μείωση μισθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η υλοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης 800 εκατ. ευρώ εντός του 2011 το οποίο βασίζεται στην αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών φορέων, στην αύξηση των εσόδων με τη νέα τιμολογιακή πολιτική , στις μισθολογικές περικοπές και στην μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Ψαλίδισμα καταναλωτικών και λειτουργικών δαπανών στις ΔΕΚΟ κατά 150 εκατ. ευρώ προωθεί το οικονομικό επιτελείο ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στους μισθούς.

Η οικονομική κατάσταση στις δημόσιες επιχειρήσεις συζητήθηκε χθες κατά την επίσκεψη κλιμακίου της τρόικας στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η υλοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης 800 εκατ. ευρώ εντός του 2011  το οποίο βασίζεται στην αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών φορέων,  στην αύξηση  των εσόδων με τη νέα τιμολογιακή πολιτική , στις μισθολογικές περικοπές και στην μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Από το παραπάνω  ποσό, τα 400 εκατ. ευρώ  όπως σημειώνουν στο υπουργείο Οικονομικών  έχουν εξασφαλισθεί  από τις μισθολογικές μειώσεις οι οποίες ήδη εφαρμόζονται (-10% για μεικτές αποδοχές άνω των 1800 ευρώ και πλαφόν αποδοχών στα 4000 ευρώ).

Από τις παρεμβάσεις στις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών αναμένεται να προκύψει όφελος 244 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα τα 88 εκατ. ευρώ από την αύξηση των εσόδων τους καθώς από χθες  τέθηκαν σε  ισχύ  οι αυξήσεις στα εισιτήρια και 156 εκατ. ευρώ από τις περαιτέρω μειώσεις δαπανών τους.

Έτσι πλέον διευκρινίζεται στις επαφές με την τρόικα η εξοικονόμηση περίπου 150 εκατ. ευρώ από τις καταναλωτικές δαπάνες όλων των ΔΕΚΟ για να επιτευχθεί ο στόχος των 800 εκατ.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ολοκληρωθεί μελέτη για το ύψος των καταναλωτικών δαπανών ανά  ΔΕΚΟ .

Αφού οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών ανά δημόσιο φορέα το υπουργείο Οικονομικών θα αποστείλει επιστολές στις διοικήσεις τους για να προχωρήσουν στην περιστολή δαπανών.

Στην επιστολή θα γίνεται αναφορά στο ύψος συγκεκριμένων καταναλωτικών δαπανών (λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, έξοδα δημοσίων σχέσεων, ενοίκια  προμήθεια αναλώσιμων κ.λ.π) και θα περιέχονται συστάσεις για «συμμάζεμα» τους.

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες η τρόικα "τσεκάρει" και τα μισθολόγια των δημόσιων επιχειρήσεων και γι΄ αυτό ζήτησε στοιχεία για το πως διαμορφώνονται πλέον μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για την εισοδηματική πολιτική στις ΔΕΚΟ.

Πάντως με την τρόικα να πιέζει για “ξεφούσκωμα” του μισθολογικού κόστους δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις αμοιβές των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο πως λίγες ημέρες πριν την άφιξη της τρόικας το οικονομικό επιτελείο ζήτησε από την εταιρεία  PricewaterhouseCoopers να εκπονήσει σχέδιο για τα νέα μισθολόγια στις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο