Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά άρθρα

ΙΚΑ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ εντάσσονται από 1η Μαΐου στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

ME την ένταξη, την 1η Μαΐου 2010, του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ συνεχίζεται το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με στόχο την 1/1/2012 να έχει εφαρμοστεί πλήρως σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Bουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττας και του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ίσως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, όχι από την οικονομική άποψη, αλλά από την τεχνική του πλευρά», χωρίζεται σε τρία στάδια, με πρώτο εκείνο της ανάπτυξης του λογισμικού και της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος που ήδη έχει γίνει στον ΟΑΕΕ. Επίσης, η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει το «τεύχος προκήρυξης» του συνολικού έργου.

Η δεύτερη φάση αφορά την επέκταση της συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία και θεωρείται ότι έως την 1η Μαΐου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ.

Η τρίτη και τελευταία φάση του έργου σηματοδοτεί την πλήρη ανάπτυξή του με την ένταξη σε αυτό των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πηγές του Yπουργείου Εργασίας, μόλις παραληφθεί το «τεύχος προκήρυξης» του έργου, θα εξεταστούν αν αυτό καλύπτει τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ο τρόπος χρηματοδότησής του –εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ– και ο τρόπος επιλογής του αναδόχου με διαγωνισμό ή ΣΔΙΤ.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να εφαρμοστεί πλήρως από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς και η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από σπατάλες στα φάρμακα.

 Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο