Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος "γύρος" ελέγχου της ελληνικής οικονομίας

Στην Αθήνα αναμένεται το κλιμάκιο των επικεφαλής του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ήδη βρίσκεται στη χώρα μας το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Αντικείμενο του ελέγχου είναι η επικύρωση του αναθεωρημένου μνημονίου και η έγκριση της τέταρτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου, αλλά και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δις. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014.

Την Παρασκευή, οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στο Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές, θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Οι ελεγκτές δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Οι ελεγκτές συναντήθηκαν επίσης με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα. Το ενδιαφέρον της τρόικας εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας εξετάζει την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα και τη θέση των ελληνικών τραπεζών, με εστίαση στην αναδιάρθρωση της ΑΤΕ. Αντικείμενο είναι, επίσης, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η εφαρμογή των αλλαγών στις ΔΕΚΟ, η πορεία του ασφαλιστικού συστήματος, η απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων, τα οικονομικά της υγείας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τα μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ) για την τριετία 2012- 2014, πρέπει να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, βάσει του μνημονίου, να έχουν αποτελέσει νόμο του κράτους έως το τέλος Απριλίου.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο