Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις εφορίες θα βεβαιώνονται οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

28 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα βεβαιώνονται οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία προς τον ΟΑΕΕ καθιστώντας, έτσι, ευχερέστερη την είσπραξή τους.
Στη ΔΟΥ του τόπου κατοικίας θα βεβαιώνονται οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών του ελεύθερου επαγγελματία προς τον ΟΑΕΕ καθιστώντας, έτσι, ευχερέστερη την είσπραξή τους.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, κάνοντας αποδεκτή σχετική εισήγηση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για την τροποποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης οφειλών και αναγκαστικής είσπραξής τους. Με βάση την απόφαση «οι οφειλές δύναται να βεβαιωθούν στη ΔΟΥ κατόπιν εξουσιοδότησης του προϊσταμένου του τμήματος με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού». Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, δεν θα απαιτείται ούτε η αποστολή ατομικής ειδοποίησης προς τον οφειλέτη! Η αποστολή ατομικής ειδοποίησης προβλέπεται, πάντως, ως τελευταίο στάδιο πριν από την επιβολή αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών.

Κατάσχεση
Τα μέτρα αυτά είναι η κατάσχεση κινητών είτε στα χέρια του οφειλέτη ή κινητών και απαιτήσεων αυτού σε χέρια τρίτου και η κατάσχεση ακινήτων. Για τη λήψη οποιουδήποτε αναγκαστικού μέτρου από τα παραπάνω απαιτείται «έγγραφη παραγγελία σε δικαστικό επιμελητή από τον αρμόδιο προϊστάμενο, ο οποίος θα λάβει εξουσιοδότηση κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Η παραγγελία θα περιέχει τα στοιχεία του οφειλέτη, το είδος της οφειλής, τη χρονική περίοδο που οφείλεται, τον αριθμό της Πράξης Επιβολής Εισφορών και Πρόσθετων Τελών και το συνολικό ποσό αυτής».

Ο υπόχρεος οφειλέτης του οργανισμού για τον οποίο εκδόθηκε ΠΕΕΠΤ έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση μέσα σε 30 ημέρες από την επομένη της επίδοσής της ενώπιον της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής. Η υποβολή ένστασης δεν αναστέλλει την εκτέλεση.

Μετά την επίδοση της ΠΕΕΠΤ στον οφειλέτη και εφόσον δεν προσέλθει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την κοινοποίησή της, αποστέλλεται σε αυτόν με απόδειξη παραλαβής ή με δικαστικό επιμελητή ατομική ειδοποίηση.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης