Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

ΣΔΟΕ - Λίγες οι θέσεις, πολλές οι παραβάσεις

Υπερπληθωρισμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο ΣΔΟΕ από υποθέσεις φορολογιικών παραβάσεων και το προσωπικό για να τις χειρισθεί φαίνεται πως δεν επαρκεί.

ΣΔΟΕ - Λίγες οι θέσεις, πολλές οι παραβάσεις

Υπερπληθωρισμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο ΣΔΟΕ από υποθέσεις φορολογιικών παραβάσεων και το προσωπικό για να τις χειρισθεί φαίνεται πως δεν επαρκεί.

Από τις 106 οργανωτικές θέσεις που προβλέπονται για τη λειτουργία της νευρα, είναι καλυμμένες μόνον οι 65, αριθμός πολύ μικρός για να διαχειριστεί περίπλοκες φορολογικές παραβάσεις.

Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί (σχεδόν διαπλασιασθεί) και τα «φοροκαρφώματα» πολιτών εναντίον συμπολιτών τους και τις καταγγελίες αυτές το ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένο να τις εξετάζει ασχέτως εάν γίνονται για λόγους αντιεκδίκησης: «Το πρόβλημα είναι σοβαρό, συνεχώς έρχονται φακέλοι για φορολογικές παραβάσεις, ορισμένες εκ των οποίων φαίνεται ότι είναι αρκετά σοβαρές, πλην όμως το προσωπικο δεν επαρκεί», δήλωσε στο «Βήμα online» ανώτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και πληθώρας υποθέσεων, οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην χρεώνονται για ένα μικρό διάστημα τις υποθέσεις, έως ότου ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τις οποίες έχουν ήδη αναλάβει. Τα μεγάλα θέματα ωστόσο, τα οποία φαίνεται ότι εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, όπως η περίπτωση της προμήθειας των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων, βαίνει προς το τέλος τους και λίαν συντόμως θα κατατεθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο, ενόψει και του θέρους, να υπάρξει μόνιμο συνεργείο ράμπο σε τουλάχιστον δύο νησιά, στη Μύκονο και στην Πάρο. Υπάρχει πρόταση το ΣΔΟΕ να ενοικιάσει και οίκημα στα νησιά αυτά, αλλά όσοι υπηρετούν σ΄αυτά θα εναλλάσσονται με άλλους συναδέλφους τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο