Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπανδρέου: Αποκλείει χρεοκοπία-αναδιάρθρωση.Έρχεται επιμήκυνση

Δεν κινούμαστε προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση του βρετανού συντονιστή της συζήτησης στο Νταβός, δημοσιογράφου των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" Λάιονελ Μπάρμπερ.

Δεν κινούμαστε προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση του βρετανού συντονιστή της συζήτησης στο Νταβός, δημοσιογράφου των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" Λάιονελ Μπάρμπερ.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε πάντως ότι πολλοί συζητούν για το θέμα αυτό, ωστόσο απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Έχουμε οδικό χάρτη για να βγούμε από το πρόβλημα του χρέους", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όπως για παράδειγμα πολύ δύσκολες και επώδυνες αλλαγές. Και ανέφερε χαρακτηριστικά την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος το οποίο μειώθηκε περισσότερο από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί, ενώ το επόμενο έτος θα μειωθεί άλλες δύο μονάδες.

Είμαστε στο δρόμο της ανάπτυξης, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός για το 2012 όπως και για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις αγορές, στις οποίες δεν απέκλεισε η Ελλάδα να απευθυνθεί στο τέλος του 2011. Είμαστε σε έναν πολύ σημαντικό δρόμο αλλαγών, συμπλήρωσε, και ο μηχανισμός στήριξης μας βοήθησε αλλά δεν αρκεί, για να τονίσει ακολούθως ότι χρειαζόμαστε ένα δυνατό και ευέλικτο μηχανισμό.
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά εργαλεία, όπως τα ευρωομόλογα για τα οποία γίνεται συζήτηση ή η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. για να μετριαστούν οι φόβοι των αγορών. Έχουμε πάρει την απόφαση για να πετύχουμε, τόνισε συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση για την επιμήκυνση αφορά στους πόρους με βάση τους οποίους θα γίνει και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά θα αποβούν θετικά.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να δούμε και γενικότερα την ανάπτυξη στην Ευρώπη αλλά και μεθόδους για να επιφέρουμε την πράσινη ανάπτυξη. Αναφέρθηκε και στο μοντέλο ανάπτυξης που υπάρχει σήμερα στο οποίο, όπως τόνισε, κυριαρχούν οι χαμηλές αμοιβές και παράλληλα ενώ βλέπουμε την εργατική τάξη να συμπιέζεται, όσοι βρίσκονται στα πιο ψηλά στρώματα γίνονται ακόμα πλουσιότεροι. Γι΄ αυτό, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε για την ισότητα αλλά και γιατί το κοινωνικό αυτό μοντέλο παράγει πολύ λαϊκισμό και αυξάνει τα φαινόμενα λαϊκισμού και  φονταμενταλισμού. Η Ευρώπη, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επενδύσει σημαντικά στην πράσινη ανάπτυξη και τις υποδομές.

Πηγή ΑΠΕ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο