Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

"Φρένο" στις μισθολογικές αυξήσεις πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση

«Φρένο» στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς πέρα από αυτές που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα χθες η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη επισήμανε ότι για τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και δεν έχει γίνει ακόμη επέκτασή τους, με δική της απόφαση, πριν υπογραφούν, θα πρέπει να υπάρξει πληρέστερη αιτιολόγηση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας που να δικαιολογεί ότι όντως ο συγκεκριμένος κλάδος αντέχει τις επικείμενες αυξήσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεταξύ άλλων, οι επικείμενες κλαδικές συμβάσεις αφορούν και εταιρίες security. Συγκεκριμένα η υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Oλες οι επεκτάσεις που αφορούν μισθολογικούς όρους ή όρους που αφορούν εργασιακά θέματα τα οποία συνάδουν με την εθνική συλλογική σύμβαση θα υπογραφούν αμέσως. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που προβλέπονται αυξήσεις πολύ πέρα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, αυτές, με απόφασή μου, την οποία τη συζητήσαμε και με τους κοινωνικούς εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τις υπογράψω, τις αναπέμπω για πληρέστερη αιτιολόγηση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας».
 
Κύκλοι του Yπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία, καθώς η κ. Κατσέλη επιθυμεί να γνωρίζει για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σε αυτή την οικονομική συγκυρία και να είναι σύννομη με όσα προβλέπει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα.

 
Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Εν τω μεταξύ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν προσπάθεια του Yπουργείου Εργασίας, εν αγνοία των εργαζομένων, –προφανώς μετά από πιέσεις των ξενοδόχων– για κατάργηση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Oπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, «δυστυχώς η υπουργός Εργασίας προωθεί απόφαση που θα προβλέπει την υπέρβαση του ποσοστού 17% μαθητών-σπουδαστών για πρακτική άσκηση, έναντι του τακτικού προσωπικού, οι οποίοι θα καλύπτουν θέσεις εργασίας, ενώ οι αποδοχές τους θα είναι κατώτερες της κλαδικής σύμβασης».

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο