Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Σε διαβούλευση το προσχέδιο του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

Σε διαβούλευση του προσχεδίου του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

Αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα , μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι και την Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011.


----

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στο www.opengov.gr δεν αναφέρει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί η διατύπωση εκείνη που προβλέπει πως τα εν λόγω αδικήματα μετατρέπονται από στιγμιαία σε διαρκή και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία. υπουργείο  Και τα δυο μέτρα θα τεθούν σε διαβούλευση με τους πολίτες ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με τις διορθώσεις:

- Απαλείφθηκε ο όρος «Γενικός» για τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος  καθώς στο ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο δεν συναντάται Γενικός Εισαγγελέας, αλλά απλά εισαγγελικός λειτουργός.

- Αφαιρέθηκε η διάταξη που προέβλεπε ποινές φυλάκισης από 4 μήνες έως 10 χρόνια για όσους δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο