Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ακυρώθηκε από τη ΝΕΟΓΑΛ η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση

H ΝΕΟΓΑΛ ακύρωσε την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που προέβλεπε μείωση των αποδοχών του προσωπικού κατά 9% μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όσο και στα κόμματα.

Στις 21 Ιανουαρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας υπέγραψε νέα ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, διετούς διάρκειας, η οποία αυτή τη φορά δεν προβλέπει μειώσεις μισθών, αλλά περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν ελαστικές μορφές εργασίας και ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας είχε αποφανθεί ότι «τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους».

«Η εταιρία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με τη μείωση μισθών, αλλά στοχοποιήθηκε μόνο για αυτή, παραβλέποντας το γεγονός ότι η αρχική σύμβαση περιλάμβανε σημαντικές διασφαλίσεις για τους εργαζομένους, όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εταιρία θα είναι όντως κερδοφόρα το 2010, αλλά «με τα μισά κέρδη» σε σχέση με το 2009, που είχε κλείσει στα 1,7-1,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, «η κερδοφορία αυτή δεν είναι λειτουργική», υποστήριξε.

Ερωτηθείς γιατί μια κερδοφόρα επιχείρηση αποφάσισε αρχικά να προχωρήσει σε μείωση μισθών, ξεκαθάρισε: «Στη σημερινή συγκυρία πρέπει να μειώνεις ελεγχόμενα τα έξοδα. Αν φτάσεις στο αμήν είναι πλέον πολύ αργά».

 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο