Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαφωνία ΣΕΤΕ επί του ν/σ για τη φορολόγηση συνεδρίων

Tην έκπληξή του για διάταξη που περιελήφθη στον νέο νόμο περί φορολογίας 3427/05 (ΦΕΚ 312/Α/27.12.05) και που αφορά την έκπτωση των δαπανών οργάνωσης συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Αβραμόπουλο, αντίστοιχα, ζητεί την ακύρωσή της....

Tην έκπληξή του για διάταξη που περιελήφθη στον νέο νόμο περί φορολογίας 3427/05 (ΦΕΚ 312/Α/27.12.05) και που αφορά την έκπτωση των δαπανών οργάνωσης συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Αβραμόπουλο, αντίστοιχα, ζητεί την ακύρωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, στο κεφάλαιο Ε «Περί ρυθμίσεων φορολογίας εισοδήματος, αρθρ. 24 Δαπάνες επιχειρήσεων, παρ. 1ω» αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να εκπίπτουν: «Δαπάνες οργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων και συναντήσεων για τους εργαζόμενους ή πελάτες, εφόσον οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον δήμο ή κοινότητα όπου εδρεύει η επιχείρηση ή σε άλλο μέρος στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημά της».

«Με δεδομένο», υπογραμμίζεται στην επιστολή, «ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει την έδρα της στα μεγάλα αστικά κέντρα, και κυρίως στην Αθήνα, είναι προφανές ότι η παραπάνω διάταξη δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των συνεδριακών κέντρων της περιφέρειας της χώρας και για τον λόγο αυτό είναι αντίθετη σε κάθε λογική περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης». Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι η διοργάνωση συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων δεν αφορά μόνο τα αυτόνομα συνεδριακά κέντρα ή τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν ανάλογες αίθουσες.

Κατά κύριο λόγο αφορά τις τοπικές οικονομίες στο σύνολό τους, διότι είναι γνωστό ότι η διοργάνωση ενός συνεδρίου έχει ανάγκη υποστήριξης ενός μεγάλου φάσματος παράλληλων δραστηριοτήτων (μεταφορές, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορά τοπικών προϊόντων κ.λπ.).

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο