Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ.Ο. και το Ι.Κ.Α. για παράταση δηλώσεων Φ.Π.Α. και υποβολής Α.Π.Δ. αντιστοίχως

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666  
www.efeeth.gr, 
e-mail:  [email protected], [email protected]
   
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Θεσσαλονίκη 25/1/2011

ΚΟΙΝ. 1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
2) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
3) ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
4) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
κ. Δ. ΣΠΙΝΕΛΛΗ
5) ΥΠΕΥΘΥΝΟ TAXISNET
κ. Α. ΤΡΙΓΚΑ
4) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από 1/7/2011 οι δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι κ.λ.π., υπήχθησαν στο κανονικό καθεστώς του Φ.Π.Α. και η μετάταξη αυτή, βάση της ΠΟΛ.1100/24.6.2010,  έγινε αυτόματα μέσω του taxisnet χωρίς να χρειάζεται οι φορολογούμενοι να κάνουν τις σχετικές μεταβολές στο μητρώο των Δ.Ο.Υ. των.

Και ενώ το 3ο τρίμηνο (1/7/2010 – 30/9/2010) υπεβλήθησαν οι δηλώσεις του Φ.Π.Α. μέσω του taxisnet, αφού είχαν λάβει τους σχετικούς κωδικούς, σήμερα που πάνε να υποβάλουν το 4ο τρίμηνο το σύστημα του taxisnet τους εμφανίζει ως μη υπόχρεους στο Φ.Π.Α. και δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα οι περισσότερες να είναι εκπρόθεσμες εάν υποβληθούν στη Δ.Ο.Υ. και καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις χωρίς να ευθύνονται γι’ αυτό.

Παρακαλούμε λοιπόν, μέχρι να λυθεί το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, να δοθεί παράταση μέχρι τις 31/1/2011, ούτως ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις χρεωστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. χωρίς κανένα πρόστιμο.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ
Κο ΡΟΒ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Θεσσαλονίκη 25/1/2011

ΚΟΙΝ. 1) Κο ΑΓΓΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
Υπεύθυνο ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΙΚΑ
2)Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) Ο.Ε.Ε.Θ.
4) Ο.Β.Σ.Θ.
5) Ο.Ε.Ε. – Π.Τ.Κ.Μ.
6) Ε.Ε.Θ.
7) Β.Ε.Θ.
8) Ε.Β.Ε.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Μετά από αιτήματα εκατοντάδων συναδέλφων μας Φοροτεχνικών-Λογιστών και επιχειρήσεων και λόγω:

α) φόρτου εργασίας την περίοδο αυτή,

β) του ότι αρκετοί συνάδελφοί μας για τις ημερομηνίες 22/1/2011 ημέρα Σάββατο και 23/1/2011 ημέρα Κυριακή που έπρεπε να υποβάλουν τις ΑΠΔ των επιχειρήσεων πελατών τους που το ΑΜΕ/ΙΚΑ έληγε στο Νο 2 και 3 και θεώρησαν ότι λόγω των αργιών μετατίθεται η ημερομηνία υποβολής την Δευτέρα 24/1/2011 (όπως γίνεται με το TAXIS NET) το σύστημα κλείδωσε και δεν μπόρεσαν να τις υποβάλουν,

δ) του ότι τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και δεν δύνανται οι περισσότεροι να τα καταβάλουν λόγω και της οικονομικής κρίσης,

ε) του ότι το νέο σύστημα υποβολής των ΑΠΔ δεν έχει ακόμα εμπεδωθεί στους συναδέλφους μας και στις επιχειρήσεις.
Παρακαλούμε όπως, για όλα τα προαναφερόμενα και για λόγους αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ ΙΚΑ και ασφαλισμένων, παρατείνετε την υποβολή όλων των ΑΠΔ μέχρι τις 4/2/2011.

Παρόμοιο αίτημά μας που σας υποβάλαμε με την από 29/7/2010 επιστολή μας το κάνατε δεκτό και δώσατε παράταση για τις ΑΠΔ του β’ τριμήνου μέχρι 6/8/2010.

Τέλος, περιμένουμε να υλοποιήσετε την εξαγγελία σας ότι θα καταργηθούν τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ΑΠΔ (10% και 30% επί των εισφορών), τα οποία είναι παράλογα για τις σημερινές εποχές, ιδιαίτερα όταν οι επιχειρήσεις περνούν τέτοια κρίση και παρ’ όλα αυτά καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.

Επίσης θα πρέπει να λυθεί οριστικά το θέμα υποβολής των ΑΠΔ κατά τις ημέρες αργιών (να υποβάλλονται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα) και να μη χρειάζεται κάθε τόσο να ζητάμε παρατάσεις για να μην υποστούν οι επιχειρήσεις και οι Φοροτεχνικοί-Λογιστές τις συνέπειες των εξοντωτικών προστίμων του ΙΚΑ.Με τιμή
Για το Δ.Σ.

             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description nickolakis | Ιανουαρίου 25, 2011 5:05 μ.μ. | Reply
Έλεος με αυτά τα πρόστιμα, πότε περιμένουν να τα καταργήσουν πια...όταν θα έχουμε πάει όλοι οι λογιστές στο ΔΑΦΝΙ ή στον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ...!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο