Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Υποτονική ζήτηση χρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Η δραστική μείωση του τζίρου στην αγορά αποτρέπει τις επιχειρήσεις από το να λάβουν το παραμικρό δάνειο, ακόμη και αν αυτό είναι εγγυημένο από το ΤΕΜΠΜΕ και έχει συγκριτικά θετικούς όρους.

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την περιορισμένη συμμετοχή των επιχειρήσεων στα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που είναι σε εξέλιξη και τα οποία αφορούν την απόκτηση εγγυημένων δανείων για την κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων ή για την αγορά πρώτων υλών εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ΤΕΜΠΜΕ τα δάνεια που έχουν ληφθεί για την αποπληρωμή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων είναι μόλις 262. Η αξία των δανείων αυτών είναι συνολικά 6.890.149 ευρώ, αντιστοιχούν σε εγγυήσεις ύψους 5.512.119 ευρώ και ο μέσος όρος των δανείων που έχουν ληφθεί είναι 26.298 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν τα μισά από τα δάνεια αυτά αφορούν την Περιφέρεια της Αττικής. Ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης όπου έχει συναφθεί το 10,69% των δανείων, ενώ το μικρότερο ποσοστό δανείων, μόλις 0,76%, προέρχεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Περισσότερα είναι τα δάνεια με εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ που έχουν ληφθεί για την αγορά πρώτων υλών. Συγκεκριμένα έχουν ληφθεί 1.163 δάνεια συνολικής αξίας 77.249.466. Η αξία των εγγυήσεων ανέρχεται σε 61.799.573 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των δανείων είναι 66.422 ευρώ. Το 42,3% των δανείων έχουν συναφθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ το 18,23% στη Μακεδονία και το 8,34% στην Κρήτη.


Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο