Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Αίτημα κατάργησης ετήσιας δοκιμαστικής περιόδου εργασίας

Tην κατάργηση της διάταξης με την οποία εισάγεται δοκιμαστική περίοδος απασχόλησης ετήσιας διάρκειας (αντί δίμηνης, παρ. 5 του ν. 3899/2010) ζητά η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, καταγγέλλοντας αυθαιρεσίες από εργοδότες που έσπευσαν να επωφεληθούν της διάταξης, όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους, όπως επισημαίνει, αλλά και αναδρομικά (για εργαζόμενους που είχαν προσλάβει πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος).

Oπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η μακρά περίοδος δοκιμασίας στη σχέση εργασίας λειτουργεί σε βάρος του εργαζόμενου και των ασφαλιστικών ταμείων και διευκολύνει τη «μαύρη» εργασία. «Ο μισθωτός δεν θα καταγγέλλει τη μη ασφάλισή του γιατί θα ελπίζει στη θέση εργασίας και ο εργοδότης θα καταστρατηγεί πλέον ελεύθερα τον νόμο, αφού θα μπορεί να απολύει ελεύθερα κάθε εργαζόμενο με τη συμπλήρωση του δωδεκάμηνου και θα έχει την ευχέρεια να προσλάβει άλλον για άλλους δώδεκα μήνες. Συνέπεια αυτών θα είναι η ανέλεγκτη εργοδοτική ευχέρεια να “ανακυκλώνει” προσωπικό, για το οποίο θα μπορεί να επιδοτείται και από τον ΟΑΕΔ. Το δίμηνο της δοκιμασίας απέτρεπε αυτόν τον φαύλο κύκλο, γιατί ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός και εύλογος για να διαπιστωθεί η επάρκεια του εργαζομένου. Η θέση μας είναι ότι και η διάταξη αυτή πρέπει να καταργηθεί, γιατί είναι επικίνδυνη και αναποτελεσματική».Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο