Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχέδιο... ακριβής περαίωσης για τους κατόχους ακινήτων

NEA περαίωση που θα αφορά τη ρύθμιση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών με ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία είχε εξαιρεθεί από την πρόσφατη ρύθμιση που ολοκληρώνεται και τυπικά στις 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Yπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να ικανοποιήσει το αίτημα των φορέων της αγοράς αν και το «αντίτιμο» για το κλείσιμο των βιβλίων της περιόδου 2000 - 2010 θα είναι σημαντικά υψηλότερο.

Πηγές από το Yπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση το ελάχιστο ποσό της περαίωσης ανά χρήση θα κυμαίνεται στα 1.000 - 1.500 ευρώ, ανάλογα με τα βιβλία που τηρεί ο επαγγελματίας ή επιχείρηση. Θα είναι δηλαδή σημαντικά υψηλότερο από τα 500 και 700 ευρώ που είχαν καθοριστεί ως ελάχιστα ποσά στην πρόσφατη ρύθμιση.

Με αυτά τα μεγέθη υπολογίζεται ότι οι εισπράξεις από τη νέα περαίωση μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 1,5 δισ. ευρώ, εάν η προσέλευση είναι τελικά η αναμενόμενη.

Oπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το ακριβότερο αντίτιμο για την καταστροφή των βιβλίων οφείλεται στο ότι επιτηδευματίες με ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ βρίσκονται συνήθως σε υψηλή βαθμίδα κινδύνου φοροδιαφυγής (π.χ. μεγαλοδικηγόροι, γιατροί και επιχειρήσεις που ερευνούνται από το ΣΔΟΕ) και το σκεπτικό είναι να πληρώσουν περισσότερα για να «παραγραφούν» παλιές φορολογικές παραβάσεις.

Η «διακριτική μεταχείριση» που επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Οικονομικών σε βάρος των επιτηδευματιών φυσικών προσώπων που έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι στις προηγούμενες πέντε ρυθμίσεις για περαιώσεις εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών, που νομοθετήθηκαν από το 1994 έως το 2009, ουδέποτε εξαιρέθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες επιτηδευματιών με κριτήριο την αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Στην έκτη κατά σειρά ρύθμιση περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εντάχθηκε η εξαίρεση για όσους έχουν ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ.

Πηγή Express
 

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο