Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Παπακωνσταντίνου - Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη στη φοροδιαφυγή

"Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι σε φαινόμενα φοροδιαφυγής",  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως δεν θα αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα από το στιγμή που θα τηρείται ο νόμος.

Σε ομιλία του, σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο ΣΔΟΕ, ο υπουργός χαρακτήρισε "κομβικό" τον ρόλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και προανήγγειλε την ενδυνάμωσή του, ώστε να τιμωρούνται όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν.

Επανέλαβε δε, ότι αναδιοργανώνεται το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση τομέων, στους οποίους παρουσιάζονται ελλείψεις. Ειδικά για τον κλάδο των εφοριακών, ο υπουργός είπε ότι αυτός ταλαιπωρείται από φαινόμενα και άτομα που δεν τιμούν το λειτούργημά τους και ζήτησε την απομόνωσή τους, λέγοντας ότι αυτές οι περιπτώσεις των επίορκων θα έρθουν στην επιφάνεια.

Αναφερόμενος στη γενικότερη οικονομική κατάσταση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι πολίτες ζητούν να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει και "για εμένα αυτό αποτελεί αρχή, κανόνα και οδηγό πορείας".

 Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι "το 2011 θα βγουν στο φως και θα "τελειώσουν" περιπτώσεις μείζονος σημασίας".

Πάντως, στον περιορισμό του ελλείμματος συνετέλεσε κυρίως η περιστολή των δαπανών (πρωτογενών και δαπανών Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Αντίθετα, η αύξηση των καθαρών εσόδων υπολείπεται από τον στόχο που είχε τεθεί.

"Πακέτο" με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, θα πάει το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | January 21, 2011 7:10 PM | Reply
Η ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Η ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΑΙ ΑΥΤΑ!!!!!!
image description theopan | January 23, 2011 8:56 PM | Reply
Καλά εντάξει... Κοίτα ΠΑΠ να ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ επιτέλους εκεί που πρέπει για τη φοροδιαφυγή και άσε τα παχιά τα λόγια που εκλαμβάνονται ως "απειλές" προς του πολίτες αυτής της χώρας... Εκεί που θα έπρεπε να κοιτάς, "διακηρύξεις" δεν χρειάζονται. ΕΡΓΑ μόνο. Άιντε επιτέλους γιατί το παραξηλώσατε με τα "πολεμικά ανακοινωθέντα" κάθε μέρα...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο