Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βελτιώσεις υπέρ των µικροµεσαίων στον επενδυτικό νόµο

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΕ βασικά σηµεία του, που ευνοούν µεταξύ άλλων τις µικρότερες επιχειρήσεις, επέφερε στο τελικό σχέδιο του επενδυτικού νόµου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Βελτιώσεις υπέρ των µικροµεσαίων στον επενδυτικό νόµο
   
ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΕ βασικά σηµεία του, που ευνοούν µεταξύ άλλων τις µικρότερες επιχειρήσεις, επέφερε στο τελικό σχέδιο του επενδυτικού νόµου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόµενο και περαιτέρω βελτιώσεων µέχρι και την τελευταία στιγµή πριν από την ψήφισή του, που θα πραγµατοποιηθεί σήµερα. Οι αλλαγές αφορούν την αύξηση του χρόνου διάρκειας των φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον νέο επενδυτικό νόµο, αλλά και τη µείωση στο 50% του κατώτατου ύψους των επενδυτικών σχεδίων γενικής επιχειρηµατικότητας. Συγκεκριµένα, όσον αφορά τη διάρκεια των φοροαπαλλαγών, από 6 χρόνια για τις υφιστάµενες επιχειρήσεις που προβλεπόταν αρχικά και 8 χρόνια για τις νέες επιχειρήσεις, το χρονικό όριο αυξάνεται σε 8 και 10 χρόνια αντίστοιχα. Παράλληλα, η κατώτατη επένδυση για τις µεγάλες επιχειρήσεις από 1 εκατ. ευρώ που αρχικά προέβλεπε το νοµοσχέδιο διαµορφώθηκε στις 500.000 ευρώ, για τις µεσαίες επιχειρήσεις από 500.000 ευρώ µειώθηκε στις 250.000 ευρώ, στις µικρές επιχειρήσεις από 300.000 ευρώ έγινε 150.000 ευρώ και στις πολύ µικρές επιχειρήσεις από 200.000 ευρώ διαµορφώθηκε στις 100.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως επισηµάνθηκε από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι µειώσεις αυτές έγιναν µεσκοπό την ενθάρρυνση µικροµεσαίων επιχειρήσεων να συµµετάσχουν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνει ο νέος επενδυτικός νόµος. Τον νέο επενδυτικό νόµο πρόκειταινα ψηφίσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ και η Ν.∆., ενώ έχουν δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος της ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι συµφωνεί µε τον επενδυτικό νόµο αλλά – όπως είπε – έχειδιαπιστώσει αδυναµίες ως προς την εφαρµογή του και ζήτησε από την κυβέρνηση τολµηρές παρεµβάσεις και πιο γρήγορους ρυθµούς σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο