Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξήσεις έως 80% σε κάρτες - εισιτήρια στις συγκοινωνίες

20 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
Αυξήσεις - φωτιά που αγγίζουν μέχρι και το 80% θα ισχύσουν σε 10 ημέρες στα εισιτήρια και στις κάρτες των αστικών συγκοινωνιών, με τους επιβάτες να καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το ενιαίο εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών που κόστιζε 1 ευρώ «διασπάται» και αντικαθίσταται από δύο άλλα εισιτήρια, τα οποία διαχωρίζουν τα μέσα μεταφοράς.

Τιμές

Ειδικότερα, τα νέα εισιτήρια που θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου διαμορφώνονται ως εξής:

Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου από 1 ευρώ που είναι σήμερα θα εκτοξευτεί στο 1,40 ευρώ και θα ισχύει για 90 λεπτά σε όλα τα μέσα μεταφοράς μέχρι το Κορωπί. Εάν η ισχύς του 90λεπτου παρέλθει, κατά τη διάρκεια που ο επιβάτης βρίσκεται καθ’ οδόν, υποχρεούται να το επικυρώσει (το χτυπά στο ειδικό μηχάνημα) για δεύτερη φορά. Το εισιτήριο δεν θα ισχύει για τις μετακινήσεις με τις γραμμές express της ΕΘΕΛ για αεροδρόμιο και Σαρωνίδα. Η τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου θα είναι 0,70 ευρώ.

Η τιμή του εισιτηρίου μιας διαδρομής και χρήσης, το οποίο θα ισχύει μόνο για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα είναι 1,20 ευρώ, ενώ το μειωμένο 0,60 ευρώ.

Το ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς αναπροσαρμόζεται στα 4 ευρώ (από 3 που είναι σήμερα), ενώ το εβδομαδιαίο στα 14 ευρώ (από 10 ευρώ).

Το εισιτήριο της ΕΘΕΛ για Σαρωνίδα αναπροσαρμόζεται σε 1,60 ευρώ (από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα), ενώ το μειωμένο στα 0,80 ευρώ.

Το εισιτήριο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ για τις γραμμές express προς αεροδρόμιο αυξάνεται στα 5 ευρώ (από 3,20), ενώ το μειωμένο αναπροσαρμόζεται στα 2,50 ευρώ.

Τα εισιτήριο του μετρό από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξάνεται στα 8 ευρώ (από 6 που είναι σήμερα), ενώ το μειωμένο στα 4. Τα εισιτήρια δύο και τριών ατόμων της ίδιας κατηγορίας αναπροσαρμόζονται στα 14 (από 10 ευρώ) και 20 ευρώ (από 15 ευρώ) αντίστοιχα. Τα μετ’ επιστροφής εισιτήρια από και προς το αεροδρόμιο καθορίζονται πλέον στα 14 ευρώ. Τα εισιτήρια θα ισχύουν για όλα τα μέσα για 90 λεπτά.

Και τα εισιτήρια του Προαστιακού (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.

Οι μηνιαίες κάρτες του μετρό από και προς αεροδρόμιο αναπροσαρμόζονται στα 140 ευρώ (από 100 ευρώ ) ενώ οι ετήσιες αυξάνονται στα 1.000 ευρώ.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) αναπροσαρμόζεται στα 20 ευρώ (από 15 που είναι σήμερα), ενώ η αξία της μειωμένης στα 10.

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45 ευρώ (από 35 ευρώ), ενώ η μειωμένη τα 23.

Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς θα αγγίξει τα 450 ευρώ.

Δικαίωμα για μειωμένο εισιτήριο, κατά 50%, σε όλα τα μέσα μεταφοράς, έχουν οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, τα παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, και οι νέοι από 13 έως 18 ετών, οι σπουδαστές και φοιτητές και οι πολύτεκνοι.

Συζητήσεις

Τα πρώτα «σύννεφα» στο διάλογο του υπουργείου Υποδομών και των συνδικαλιστών των συγκοινωνιών εμφανίστηκαν χθες. Οι συνδικαλιστές του τραμ ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται νέες περικοπές στις απολαβές τους, απορρίπτουν την καταγγελία της συλλογικής τους σύμβασης, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, ενώ ζητούν να διατηρηθεί το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας καταρρεύσουν.

Διάσταση απόψεων προέκυψε και στην πρώτη συνάντηση των συνδικαλιστών των ΗΣΑΠ, οι οποίοι θα διοργανώσουν γενική συνέλευση εντός των ημερών για να καθορίσουν τη στάση τους και προειδοποιούν ότι εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει, θα βάλουν «λουκέτο» διαρκείας στον ηλεκτρικό.

Οι αλλαγές του νέου συστήματος

Το ενιαίο εισιτήριο 90 λεπτών για όλα τα μέσα από 1 ευρώ διαμορφώνεται στο 1,40 ευρώ.
Το εισιτήριο μιας διαδρομής μόνο για λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ στο 1,20 ευρώ.
Η ισχύς των εισιτηρίων είναι αυστηρά 70 λεπτά και όταν αυτά περάσουν, ενώ ο επιβάτης είναι καθ΄ οδόν υποχρεούται να ακυρώσει και πάλι το εισιτήριό του.
Καταργούνται οι μηνιαίες κάρτες για μετρό και ηλεκτρικό και οι επιβάτες θα πρέπει να προμηθεύονται τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα με κόστος 45 ευρώ (από 30 ευρώ που η αντίστοιχη κάρτα για το μετρό και 25 ευρώ για τον ηλεκτρικό).
Καταργούνται οι ετήσιες κάρτες μετρό και ηλεκτρικού και αντικαθίσταται από την αντίστοιχη κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς που θα αγγίξει τα 450 ευρώ (όταν του μετρό έφτανε τα 300 ευρώ και του ΗΣΑΠ τα 250 ευρώ).







Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης