Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Το σενάριο για την αλλαγή στην φορολόγηση των επιχειρήσεων

Κίνητρα για ξένους επενδυτές η φορολόγηση 20%              

 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ κίνητρα για ξένους επενδυτές και διεθνείς ομίλους με θυγατρικές στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, που ανατρέπει πλήρως το καθεστώς φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται μείωση του συντελεστή των αδιανέμητων κερδών στο 20% από το 24%, κάτι που όμως θα συνδυαστεί και με μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 40%, που καθορίστηκε με την ρύθμιση του Απριλίου

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με το νέο καθεστώς τα επιχειρηματικά κέρδη –αδιανέμητα και διανεμόμενα– θα φορολογούνται αρχικά με 20% στην πηγή, δηλαδή στην επιχείρηση. Kαθιερώνεται, λοιπόν, ενιαίος συντελεστής φορολόγησης για τα συνολικά επιχειρηματικά κέρδη.

Από εκεί και πέρα η φορολόγηση θα ακολουθεί την πορεία των μερισμάτων. Δηλαδή, εάν η επιχείρηση αποφασίσει να διανείμει κάποια κέρδη –μετά φόρων–, αυτά θα φορολογούνται με έναν συντελεστή που θα καθοριστεί μεταξύ 20% - 25% και ο φόρος αυτός θα παρακρατείται από την επιχείρηση.

Το μέρισμα που εισπράχθηκε θα πρέπει να δηλωθεί και στο έντυπο της φορολογία εισοδήματος – θα προστίθεται στα εισοδήματα. Βέβαια, όταν στην εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος θα συνυπολογίζεται και ο φόρος του μερίσματος που παρακρατήθηκε στην επιχείρηση (το 20% - 25%).

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται κίνητρα για ξένους, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την παρακράτηση θα απαλλάσσονται τα νομικά πρόσωπα με έδρα σε χώρα της Ε.Ε. που κατέχουν πάνω από 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ξένες εταιρίες και επενδυτές θα φορολογούνται μόνο με το αρχικό 20%.

Oσοι μέτοχοι εδρεύουν σε τρίτες χώρες με συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης θα συμψηφίζουν τον φόρο (20% - 25%) που θα έχει παρακρατηθεί με τον φορολογικό συντελεστή που ισχύει στη χώρα τους.
 
Πηγή: Express.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο