Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο Υπουργικό ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Στο Υπουργικό ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

    Οι αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι οποίες θα κινούνται εντός των ορίων που επιτρέπει το Σύνταγμα, συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το θέμα δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης παρουσιάζει, αυτή την ώρα, σχέδιο νόμου με το οποίο αλλάζει ο ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών.

    Το νέο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει πέντε αλλαγές όπως είναι η κατάργηση όλων των εξαιρετικά σύντομων παραγραφών, η επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), υποχρεωτική κατάσχεση οικονομικού οφέλους, δημιουργία γνωμοδοτικού συμβουλίου πριν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που αποτελείται από δικαστικούς λειτουργούς και δέσμευση κάθε είδους τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπουργού.

    Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Εισηγητής είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πηγή ΑΠΕ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο