Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λοβέρδος: Εξοικονόμηση 1,4 δισ. από την Υγεία το 2011 - το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίσης υπογράμμισε πως τον Μάρτιο θα λειτουργήσει το σύστημα μηχανογράφησης σε νοσοκομεία και αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομηθούν το 2011 περί το 1,4 δισ. ευρώ.

«Είμαστε 'τρίτος' κόσμος καραμπινάτος» δήλωσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας.Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε τρεις ημερομηνίες-σταθμούς, που θα κρίνουν τη αναδιοργάνωση του τομέα της Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο «που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία νέα ημέρα στην Υγεία» και του οποίου οι πρόνοιες δεν προβάλλονται γιατί η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα των φαρμακείων.Επίσης, στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει το ψηφιοποιημένο σύστημα μηχανογράφησης στα νοσοκομεία και τις αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι προωθούμενες αλλαγές στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομήσουν το 2011 κονδύλια ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο υπουργός είπε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές (δημοτική αστυνομία), τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Υγείας, και από επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο των ελέγχων της υγιεινής στα καταστήματα. «Κάθε εβδομάδα θα δίνω στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων και θα καταδεικνύω ποιος δεν ελέγχει, ποιος κάνει τον καλό στους δημότες» υπογράμμισε.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο