Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΙΚΑ: Απώλειες 1 δισ. από μετοχές και αμοιβαία

Με βάση συγκριτικά στοιχεία των δύο προηγούμενων ετών που κατέθεσε χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, το Ιδρυμα εμφανίζει το 2010, απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009, από την απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου του, σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια.

Την ίδια στιγμή, παρά την εμφανή προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, τα έσοδα του 2010, εμφανίζονται αισθητά μειωμένα, εξαιτίας κυρίως της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων κατά 1,8 δισ. ευρώ. Παρά τον ευνοϊκό χαρακτήρα των πρόσφατων ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, εν τούτοις το σύστημα εμφανίζει σημαντικές υστερήσεις πόρων από εισφοροαποφυγή. Πάντως, για ποσά ύψους 1 δισ. ευρώ που ρυθμίστηκαν εισέρρευσαν στα ταμεία έσοδα ύψους 172,4 εκατ. ευρώ.

Φάρμακα

Ο Ρ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστεί η ιατροφαρμακευτική δαπάνη. Επανέλαβε επίσης ότι υπηρεσίες που δεν παράγουν έργο θα καταργηθούν ή θα ενοποιηθούν, ενώ τόνισε ότι θα μειωθούν στα 10-15 τα ασφαλιστικά πακέτα με βάση τα οποία καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και τα οποία, σπάζοντας, όπως είπε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ, φτάνουν σήμερα τα 850!

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, θα επιδιωχθεί,η πλήρης ανάπτυξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα προχωρήσει η εφαρμογή της προσωρινής σύνταξης και θα ενταχθούν οι γιατροί δωδεκάμηνης σύμβασης στις μονάδες υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.Το ίδιο διάστημα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την έναρξη από 1.7.11 του μέτρου κατάθεσης μισθών και ασφαλιστικών εισφορών στις τράπεζες, θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την κάρτα υγείας και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.


Αποτυχημένες ρυθμίσεις

Yπερτριπλασιάστηκαν, το τελευταίο τρίμηνο, οι εργοδότες που αδυνατούν, λόγω της κρίσης, να πληρώσουν τις οφειλές τις οποίες είχαν ρυθμίσει στο IKA - ETAM με ευνοϊκούς όρους. Eνώ τον περασμένο Nοέμβριο 1.293 «έχασαν» ρύθμιση χρεών ύψους 74 εκατ. ευρώ, τον Iανουάριο ο αριθμός αυτός έφτασε τους 4.899 για οφειλές ύψους 207 εκατ. ευρώ.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο