Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΦΠΑ σε δόσεις και κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο

Την καταβολή του ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις μελετά τη κυβέρνηση στο πλαίσιο της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΦΠΑ σε δόσεις και κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο

Την καταβολή του ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις μελετά τη κυβέρνηση στο πλαίσιο της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, επικρατέστερο σενάριο είναι η καταβολή του 40% με την υποβολή της δήλωσης, το υπόλοιπο 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% τον μεθεπόμενο.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρχει μικρή προσαύξηση στις δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι τηρούν βιβλία Α και Β κατηγορίας υποχρεούνται να καταβάλουν τον ΦΠΑ κάθε τρίμηνο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις κάθε μήνα.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων στο 20% από 24% και τη μείωση της φορολογίας των μερισμάτων που φορολογούνται με συντελεστή 40%.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οριστικοποίησαν το νέο έντυπο E1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο και αναμένεται να αποσταλεί το επόμενο διάστημα στους φορολογούμενους.

Στο έντυπο ενσωματώνονται σε νέους κωδικούς οι αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία το 2010 και αφορούν τα τεκμήρια διαβίωσης για αυτοκίνητα, ακίνητα, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς, επίσης προβλέπεται διάταξη που ζητά από τους φορολογούμενους (κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες) να επιβεβαιώσουν εάν υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά το 2010 καθώς σύμφωνα με την διάταξη της νομοθεσίας για παραβάσεις πάνω από 1.200 ευρώ (μη κοπή αποδείξεων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων κλπ) θα τους αφαιρείται το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Επίσης, στο νέο έντυπο υπάρχει νέος κωδικός, όπου θα εγγραφούν τα εισοδήματα που μέχρι πέρυσι φορολογούνταν αυτοτελώς (αθλητές κλπ) προκειμένου πλέον να φορολογηθούν με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

Παράλληλα, μελετάται η κατάργηση των ταμείων στις Εφορίες.

Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, ενεργοποιείται τριπλό σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών: ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, χορήγηση πιστοποιητικών μέσω εφορίων τύπου ΚΕΠ και πληρωμή φόρων μόνο στις τράπεζες.

Επιπλέον προβλέπεται κατάργηση έως και 100 εφοριών, ενώ στόχος είναι να περιοριστούν περαιτέρω και οι υπόλοιπες 180 που θα παραμείνουν.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το Φεβρουάριο, ενώ οι αλλαγές θα ισχύσουν πιθανότατα από την 1η Ιουλίου 2011.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο