Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ως τις 30 Ιουνίου 2011 παρατείνεται το «πάγωμα» πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

15 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη ή μοναδική κατοικία του οφειλέτη προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Ως τις 30 Ιουνίου 2011 παρατείνεται το «πάγωμα» πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη ή μοναδική κατοικία του οφειλέτη προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Η παράταση εκτείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2011 (έληγε στις 3 Φεβρουαρίου 2011) ώστε να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη αξιοποίηση της προβλεπόμενης από το νόμο φάσης του εξώδικου συμβιβασμού και ειδικότερα οι διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τους οφειλέτες ώστε να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την αποπληρωμή των χρεών σε περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας πληρωμής.

Τούτο δε, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, ενόψει και του γεγονότος ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν μέχρι σήμερα επεξεργαστεί ή απαντήσει στο πλήθος των αιτημάτων που έχουν δεχθεί για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών.

Όπως αναφέρεται επίσης «η διάταξη καλύπτει πλειστηριασμούς που επισπεύδονται όχι μόνο από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και τρίτους, ανεξαρτήτως ποσού και κατά τούτο δεν καλύπτεται το περιεχόμενό της από την ισχύουσα αναστολή των πλειστηριασμών που επισπεύδονται από τα πιστωτικά ιδρύματα για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ».

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης