Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ως τις 30 Ιουνίου 2011 παρατείνεται το «πάγωμα» πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη ή μοναδική κατοικία του οφειλέτη προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ως τις 30 Ιουνίου 2011 παρατείνεται το «πάγωμα» πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία

Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη ή μοναδική κατοικία του οφειλέτη προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Η παράταση εκτείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2011 (έληγε στις 3 Φεβρουαρίου 2011) ώστε να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη αξιοποίηση της προβλεπόμενης από το νόμο φάσης του εξώδικου συμβιβασμού και ειδικότερα οι διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ανάμεσα στις τράπεζες και τους οφειλέτες ώστε να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την αποπληρωμή των χρεών σε περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας πληρωμής.

Τούτο δε, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, ενόψει και του γεγονότος ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν μέχρι σήμερα επεξεργαστεί ή απαντήσει στο πλήθος των αιτημάτων που έχουν δεχθεί για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών.

Όπως αναφέρεται επίσης «η διάταξη καλύπτει πλειστηριασμούς που επισπεύδονται όχι μόνο από τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και τρίτους, ανεξαρτήτως ποσού και κατά τούτο δεν καλύπτεται το περιεχόμενό της από την ισχύουσα αναστολή των πλειστηριασμών που επισπεύδονται από τα πιστωτικά ιδρύματα για ποσά μέχρι 200.000 ευρώ».

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο