Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μ. Μπαρνιέ: H Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα στη γεωργία, τον τουρισμό και τη ναυτιλία

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει όμως λόγους να ελπίζει καθώς υπάρχουν προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης. Σε δύσκολες συνθήκες έλαβε μιαν ορθή απόφαση και καταβάλλει σκληρές προσπάθειες που έχουν νόημα και επίσης, η Ελλάδα πρέπει να προασπίσει τον ρόλο της στην ευρωζώνη".

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επίτροπος για την Ενιαία Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Σε ερώτηση εξάλλου περί του “ενδεχομένου αποχώρησης της Ελλάδας απ΄την ευρωζώνη”, ο κ.Μπαρνιέ σημείωσε πως “καθόλου” δεν πιστεύει σ΄αυτό το ενδεχόμενο, ενώ παραπέμποντας στις αποφάσεις του περασμένου Μαΐου υπογράμμισε πως “το ερώτημα δεν είναι καν επίκαιρο. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους και οι χρηματαγορές δεν πρέπει να υποτιμήσουν τούτο το μήνυμα” καθώς και την έμφαση που αποδίδει η ΕΕ στη “διακυβέρνηση, την επιτήρηση και τον συντονισμό”.

Ως προς την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο κ.Μπαρνιέ εξήρε τη “μεγάλη αποφασιστικότητα” της χώρας μας σ΄αυτή τη διαδικασία και τόνισε πως γενικώς ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τους χρόνους της ενσωμάτωσης, πρέπει όμως να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή στην “ποιότητα της ενσωμάτωσης”.

Σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο ενοποίησης ελληνικών τραπεζών, ο κ.Μπαρνιέ σημείωσε πως “η Επιτροπή δεν δίνει οδηγίες σε όλους τους τομείς” και παρατήρησε πως πάντως “οι ελληνικές τράπεζες - σήμερα που μιλάμε - είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδίων κεφαλαίων. Αν θα κάνουν αναδιαρθρώσεις ή συνενώσεις, είναι δική τους υπόθεση”.

Σε άλλο ερώτημα ο Γάλλος επίτροπος σημείωσε πως “η Ελλάδα έχει πραγματικά πλεονεκτήματα - στη γεωργία, τον τουρισμό και τη ναυτιλία - καθώς έχει μιαν οικονομία ανοιχτού τύπου”, ενώ υπογράμμισε πως ο ίδιος θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο την επεξεργασία για την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και θα ασκήσει μιαν “αυστηρή επιτήρηση, ώστε να μη ξεφύγει κανένας παίκτης του χρηματοπιστωτικού τομέα”.

Ο κ.Μπαρνιέ συναντήθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό (“με τον οποίο έχω γνωριμία και συνεργασία απ΄την εποχή που συμμετείχαμε στη Συνέλευση για το ευρωσύνταγμα”), με τον κ.Ευ.Βενιζέλο (“με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα της ενιαίας αγοράς στην αμυντική βιομηχανία”), ενώ εγκωμιαστικά αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία “για επτά χρόνια” με την κ.'Αννα Διαμαντοπούλου, αλλά και στη “σοβαρότητα και αξιοπιστία” με την οποία ασκεί ένα “δύσκολο” ρόλο ο κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.


Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο