Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχεται επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. €

Το σενάριο αυτό παίζει ως κομμάτι μιας συνολικής λύσης για την κρίση, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας

Ερχεται επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. €

Το σενάριο αυτό παίζει ως κομμάτι μιας συνολικής λύσης για την κρίση, δήλωσε ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας

Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συζητήσει την διάρκεια των δανείων που συμφώνησε η Ελλάδα με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πέρυσι τον Μάιο ως μέρος μιας συνολικής, μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους στην ευρωζώνη.

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ του δανείου από την Ευρωπαίκή Ενωση και το ΔΝΤ.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ πρόωρες ακόμα τις συζητήσεις για ενίσχυση των κεφαλαίων του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης και μη ρεαλιστικά τα όσα λέγονται περί ανάγκης να βελτιωθεί το προσωρινό ταμείο στήριξης.

Δήλωσε, ωστόσο, ανοικτός σε συζητήσεις για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ταμείου.

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να συζητήσουμε και να σκεφτούμε πως θα εξασφαλίσουμε ότι και τα 750 δισ. μπορούν πράγματι να χρησιμοποιηθούν», δήλωσε. «Αλλά αυτό δεν αποτελεί ενίσχυση του ταμείου διάσωσης».

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης σκοπεύουν να καταλήξουν σε μια συνολική λύση για τον μηχανισμό διάσωσης τον Μάρτιο.

Η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης στην ευρωζώνη, διαθέτει αυτή τη στιγμή συνολικά κεφάλαια 750 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 250 δισ. προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, 440 δισ. από την ευρωζώνη και 60 δισ. από την ευρύτερη Ευρώπη.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι δεν είναι κατάλληλη αυτή τη στιγμή μια αυτόματη ενίσχυση του ταμείου, ωστόσο, θα μπορούσε να συζητηθεί η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων του.

«Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και εγώ δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτήν την πρόταση, καθώς πιστεύουμε πραγματικά ότι πρόκειται για παρεξήγηση», δήλωσε.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο