Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γιώργος Παπακωνσταντίνου -Το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για το άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ.

Ο νόμος, διευκρίνισε ο υπουργός, θα προβλέπει οριζόντια ρύθμιση, με την οποία θα αίρονται όλες οι στρεβλώσεις και οι υπάρχουσες ρυθμίσεις στο σύνολο των επαγγελμάτων. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδική συγκεκριμένη μνεία για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που αναφέρονται στο μνημόνιο, όπως είναι αυτό των δικηγόρων.

Βασική αρχή του νομοσχεδίου, πρόσθεσε ο κ.Παπακωνσταντίνου, θα είναι η ενίσχυση της επαγγελματικής δραστηριοποίησης και οι ευκαιρίες στους νέους.

Επιπλέον, ο υπουργός προανήγγειλε μείζονες αποφάσεις στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά στην αποστροφή του λόγου του, ότι «οι μέρες αυτές είναι γκαστρωμένες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγονται τρεις συζητήσεις: Η πρώτη αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο και, σύμφωνα με τον κ.Παπακωνσταντίνου, οι «μείζονες αποφάσεις» που θα ληφθούν και οι κανόνες για να βοηθούνται οι χώρες όταν βρεθούν σε δυσκολία «θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης».

Η δεύτερη συζήτηση είναι για την ανάπτυξη, και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση ευρωομολόγου. Στην τρίτη συζήτηση, αντικείμενο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίστρων κινδύνων των ομολόγων και των οίκων αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα ασφάλιστρα κινδύνου έκαναν την κρίση χειρότερη και αποτελούν σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, εμπόδιο για να ξεπεραστεί η κρίση. Απαιτείται, είπε ακόμη, ο περιορισμός παρόμοιων εργαλείων, διότι προσφέρουν ρευστότητα και κέρδη μόνον σε αυτούς που τα κατέχουν και όχι στις κυβερνήσεις και τις χώρες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έβαλε και κατά των οίκων αξιολόγησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει καμία λογική και δεν πρέπει να συνεχιστεί» το γεγονός ότι η αξιολόγηση των οίκων αυτών για την Ελλάδα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τις ανά τρίμηνο αξιολογήσεις των θεσμικών οργάνων (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), οι οποίες είναι θετικές για τη χώρα και με βάση αυτές εκταμιεύονται οι δόσεις του δανείου.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο