Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Όλι Ρεν: Παράδειγμα θαρραλέων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την εξυγίανση της οικονομίας διατύπωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση Φιλανδής ευρωβουλευτού στη διάρκεια συζήτησης για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, ο Ολι Ρεν χαρακτήρισε την Ελλάδα, τη Σουηδία και τη Λετονία, ως παραδείγματα χωρών που πέτυχαν να δρομολογήσουν θαρραλέες μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουν ουσιαστικά το πολιτικό κόστος. Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, οι τρεις αυτές χώρες αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη διάψευσης παλαιότερης δήλωσης του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει ότι «όλοι γνωρίζουμε το τι θα πρέπει να κάνουμε, αλλά αυτό που αγνοούμε είναι το πώς να κερδίζουμε εκλογές αμέσως μετά». Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Ο. Ρεν τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε πριν από λίγους μήνες εκλογές, μετά από ιδιαίτερα θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προχώρησε σε ιδιαίτερα τολμηρές μεταρρυθμίσεις πετυχαίνοντας την υποστήριξη του εκλογικού σώματος. Ο Ο. Ρεν, αφού είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και πολύ δύσκολη, τόνισε παράλληλα ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού και του Ελληνα πρωθυπουργού για την προώθηση αυτών των μεταρρυθμίσεων. Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Ο. Ρεν τάχθηκε με ξεκάθαρο τρόπο κατά του ενδεχομένου αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας ή κάποιας άλλης χώρας μέλους της Ευρωζώνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ιδιαίτερα σοβαρές και αρνητικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό ούτε είναι επιθυμητό αλλά ούτε και θα χρειαστεί να υπάρξει μια τέτοια επιλογή.

Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο