Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τράπεζες εναντίον Κατσέλη για τις ρυθµίσεις δανείων

ΣΑΦΕΙΣ αιχµές απέναντι στον νόµο της Λούκας Κατσέλη για τη ρύθµιση δανείωντων υπερχρεωµένων νοικοκυριών αφήνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Τράπεζες εναντίον Κατσέλη για τις ρυθµίσεις δανείων
  
ΣΑΦΕΙΣ αιχµές απέναντι στον νόµο της Λούκας Κατσέλη για τη ρύθµιση δανείωντων υπερχρεωµένων νοικοκυριών αφήνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Σε ανακοίνωσήτους οι τράπεζες χαρακτηρίζουν αβάσιµες τις αιτιάσεις της Γενικής Γραµµατείας Καταναλωτή ότι είναι απρόθυµες και απροετοίµαστες. Παράλληλαυποστηρίζουν ότι ο νόµος δηµιούργησε «σηµαντικά προβλήµατα» στο σύνολο του τραπεζικού συστήµατος, καθώςενθαρρύνει την«ψυχολογίαεθισµού σε άρνηση καταβολής οφειλών στις τράπεζες, ακόµη και από τους τακτικά ενήµερους οφειλέτες, µε τη λαθεµένη προσδοκία της διαγραφής τους». Οι τράπεζες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ρυθµίσει δάνεια περισσότερων από 250.000 δανειοληπτών µεοφειλές άνωτων 4δισ. ευρώ, ενώαπό την έναρξη ισχύος του νόµου έχουν λάβει περισσότερααπό 25.000 αιτήµατα εξωδικαστικού συµβιβασµού.

Οµως, όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες, πολλά από αυτά δεν συνοδεύονται από δικαιολογητικάέγγραφα, έχουν υποβληθεί απόεµπόρους, οι οποίοι εξαιρούνται από τις διατάξεις του νόµου, είναι ανυπόγραφα ή έχουν υποβληθεί από οφειλέτες που δεν είχαν ληξιπρόθεσµες οφειλές και εξυπηρετούσαν εµπρόθεσµα τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, σύµφωνα µε τις τράπεζες, δύο στα τρία αιτήµατα δεν περιλαµβάνουν καµία πρόταση διευθέτησης των οφειλών προς τις τράπεζες. Ετσι, ο αριθµός τωναιτηµάτων που µπορούν να αξιολογηθούν είναι – σύµφωνα µε τις τράπεζες – πολύ µικρότερος από τον αριθµό αυτών που έχουν υποβληθεί.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο