Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στο 90% η προσωρινή σύνταξη

Στο 90% της κανονικής σύνταξης θα ανέρχεται η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγείται στον ασφαλισμένο μετά την αίτησή του για συνταξιοδότηση. Τις αιτήσεις θα υποδέχεται το εδικό σώμα επιθεωρητών το οποίο θα έχει συγκροτηθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα πιστοποιημένων επιθεωρητών το οποίο θα έχει την ικανότητα να απονέμει γρήγορα τις συντάξεις στους δικαιούχους και να διασφαλίζει ότι ύψος των προσωρινών συντάξεων θα βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εκείνο της κανονικής, να φθάνει το 90% ή και να το υπερβαίνει", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης, ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε πριν από τις γιορτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, κατά την οποία η Διοίκηση της Ομοσπονδίας υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Στο μεταξύ, επιστολή προς τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, απέστειλε ο Γ. Κουτρουμάνης, ζητώντας τους να καταθέσουν τις απόψεις τους επί τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του "εργόσημου".

Το υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου τον ερχόμενο Μάρτιο και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Κουτρουμάνης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι διαδικασίες της εφαρμογής να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητες των ταμείων και να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο και με το "εργόσημο", θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ το κατ΄ οίκον απασχολούμενο προσωπικό που αμείβεται με την ώρα ή την ημέρα, και στον ΟΓΑ οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης.


Πηγή ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο