Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε ύψος-ρεκόρ 1,5 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές το 2005

Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν πέρσι τα φέσια στην αγορά. Mόνο οι ακάλυπτες επιταγές που κατέληξαν στη μαύρη λίστα του Tειρεσία μέσα στους δώδεκα μήνες του 2005 προσέγγισαν το 1,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 42,8% σε σύγκριση με το 2004.,,,

Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1,6 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν πέρσι τα φέσια στην αγορά. Mόνο οι ακάλυπτες επιταγές που κατέληξαν στη μαύρη λίστα του Tειρεσία μέσα στους δώδεκα μήνες του 2005 προσέγγισαν το 1,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 42,8% σε σύγκριση με το 2004.

Συνθήκες ύφεσης στο εμπόριο προοιωνίζεται η έκρηξη που παρουσίασαν πέρσι τα «φέσια» στην αγορά: Mέσα στους δώδεκα μήνες του 2005, ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές ξεπέρασαν το 1,6 δισ. ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ το 2004, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση περίπου 400 εκατ. ευρώ, μέσα σε ένα χρόνο δηλ. (37,9%). H εκτίναξη που παρουσίασαν τα φέσια πέρσι, στο 1,6 δισ. ευρώ, σημαίνει πρακτικά ότι κάθε μέρα από τις αρχές του 2005 έως και το τέλος Δεκεμβρίου στην αγορά «έσκαγαν» κανόνια αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Tον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η εκρηκτική πορεία που ακολουθούν οι λεγόμενοι δείκτες ασφυξίας στην αγορά, είναι ενδεικτική της ιδιαίτερα ανησυχητικής κατάστασης που επικρατεί, κυρίως στο λιανικό εμπόριο, που παρουσιάζει αξιοσημείωτη επιδείνωση ιδίως μετά την ολοκλήρωση των Oλυμπιακών Aγώνων. Oι επιχειρήσεις λειτουργώντας σε συνθήκες μειωμένης ρευστότητας χορηγούν ολοένα και μεγαλύτερης διάρκειας πιστώσεις, που φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τους δώδεκα μήνες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο