Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από 11-1-2011 έως και 13-11-2011

11 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν από αύριο έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Συγκεκριμένα, για αύριο και την Τετάρτη 11-1-2011 και 12-1-2011, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα Τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12-1-2011 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα ακινητοποιηθεί αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών, είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12-1-2011 και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι αύριο θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Το Μετρό θα κυκλοφορήσει κανονικά αύριο, ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Και επειδή στο Μετρό υπάρχουν διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ΥΜΔ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μηνός θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων, αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ προαναγγέλλει ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και επικρίνει τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι πλήττουν κυρίως τους μη εύπορους πολίτες. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της επίταξης, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν προσφέρεται για καθημερινή χρήση και δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικές που επιθυμεί η κυβέρνηση, αλλά το υπουργείο έχει σχεδιάσει εναλλακτικά πλάνα και μάλιστα όχι μόνο ένα, χωρίς ωστόσο να τα αναφέρει.

Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης