Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τον Φεβρουάριο η ρύθμιση για συμψηφισμό του ΦΠΑ

MEΣA στον επόμενο μήνα θα τεθεί σε εφαρμογή το κυβερνητικό σχέδιο για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, ύψους 3 δισ. ευρώ, που χρωστά συνολικά σε επιχειρήσεις το Δημόσιο.

Η ρύθμιση του Yπουργείου Οικονομικών οριστικοποιείται, ως προς τις βασικές κατευθύνσεις, και στόχος είναι να κατατεθεί τον Φεβρουάριο στη Βουλή μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η βασική αρχή θα είναι ότι συμψηφίζονται μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλα χρέη των επιχειρήσεων με επιστροφές φόρων που οφείλει το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα ρύθμιση θα μπορεί να συμψηφίζεται ο ΦΠΑ που οφείλουν προμηθευτές ή εργολάβοι του Δημοσίου, με τις πληρωμές που έχουν παγώσει από το Yπουργείο Οικονομικών. Για τους επιτηδευματίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμψηφίζεται οφειλή ΦΠΑ με την επιστροφή φόρου εισοδήματος που αναμένουν. Πάντως ο συμψηφισμός δεν θα μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλες οφειλές, όπως για παράδειγμα τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ, το Eλληνικό Δημόσιο χρωστά 3 δισ. ευρώ σε επιστροφές ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις ενώ όπως προσδιορίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Βορείου Ελλάδας, εξ αυτών, τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν ανοιχτές οφειλές προς επιχειρήσεις - μέλη του.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, η κυβέρνηση είχε να επιστρέψει ΦΠΑ από το 2005, ύψους 1,4 δισ. Και από αυτήν την οφειλή επιστράφηκε το 2010 ποσό 1,2 δισ. ευρώ.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο