Ειδήσεις Τεχνολογία

Πρώτη μεταξύ των πιο επίφοβων για πτώχευση χωρών στον κόσμο αναδεικνύεται η Ελλάδα

σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η εταιρεία CMA Datavision και τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος ασφάλισης κρατικών ομολόγων.

Πρώτη μεταξύ των πιο επίφοβων για πτώχευση χωρών στον κόσμο αναδεικνύεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η εταιρεία CMA Datavision και τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος ασφάλισης κρατικών ομολόγων.

Σύμφωνα με την τελευταία, το 5ετές συμβόλαιο ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου (credit default swap αγγλιστί ή απλώς cds) για τα ελληνικά ομόλογα, έχει αναρριχηθεί στις 1.026,5 μονάδες βάσης. Αυτό σημαίνει ότι για ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ, το κόστος ασφάλισης για 5 χρόνια ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ!

Αυτή η «επίδοση» είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χώρα, ακόμα και τη Βενεζουέλα, και υποδηλώνει ότι οι αγορές θέλουν την Ελλάδα ως πρώτο φαβορί για πτώχευση σε όλον τον πλανήτη.

Το τοπ-10 συμπληρώνουν κι άλλες δυο χώρες της Ευρωζώνης, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Ωστόσο, ανησυχητική είναι η εξέλιξη και στο κόστος ασφάλισης κι άλλων χωρών του ευρώ.

Μπορεί τα cds (δηλαδή το κόστος ασφάλισης των ομολόγων) της Ελλάδας να αυξήθηκαν κατά 32% μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, όμως, αυτή δεν ήταν η χειρότερη επίδοση εντός Ευρωζώνης.

Αυτήν έχει να την επιδείξει το Βέλγιο, τα cds του οποίου εκτοξεύτηκαν 70,4% στις 219 μονάδες βάσης, λόγω της κυβερνητικής του κρίσης αλλά και της έκθεσης των τραπεζών του στο ιρλανδικό χρέος.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι Ισπανία και Γερμανία, τα cds των οποίων αυξήθηκαν κατά 50%, και στη συνέχεια οι Γαλλία και Ολλανδία, εμφανίζοντας αύξηση 35% στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων τους.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο